Online Marketing Duitsland

Online Marketing Duitsland

Auf geht's nach Deutschland!

De Duitse e-commerce groeit ieder jaar en het einde is nog niet in zicht. Het overgrote deel van de hoge online omzet is te danken aan Amazon. Duitsland is waar je wilt zijn, maar het is een competitieve markt waarin consumenten hoge eisen stellen aan e-commerce shops.

28%

koopt bewust over de grens

79%

online shoppers

30%

koopt via mobiele telefoon

€158

gemiddelde online bestelbedrag p/j

€764

gemiddelde uitgave p/j

46%

social media penetratie

Aanbieden van de juiste betaalmethodes

In Nederland is iDEAL de favoriete betaalmethode. De Duitse tegenhanger Sofortüberweisung neemt in populariteit toe, maar betalen op rekening is ingeburgerd in Duitsland. En de creditcard? Duitse consumenten gebruiken liever PayPal.

Top 3 populairste betaalmethodes

93%

Betalen op rekening

87%

PayPal

78%

Acceptgiro

Culturele verschillen

Taalfouten, te laat leveren, negatieve recensies of missende juridische documenten – voor een Duitse consument zijn dit redenen om niet te bestellen. Want regels zijn regels en afspraak is afspraak.

Online gedrag

Een Duitse consument gedraagt anders dan een Nederlandse. Het internetgebruik ligt lager, mobiel bankieren gebeurt minder en dan hebben we nog Amazon, waar je in Duitsland níet omheen kunt.

81

inwoners x miljoen

94,2%

spreekt Duits

€3216

BNP x miljard

3,79%

economische groei in 2017

90%

internetpenetratie

Juridische eisen

Iedere webshop krijgt te maken met juridische eisen, maar vooral in Duitsland wordt hier veel waarde aan gehecht. Alles wordt grondig doorgelezen en je krijgt het gegarandeerd te horen als een document mist. Zorg er daarom in ieder geval voor dat deze vier niet ontbreken:

  • Allgemeine Geschäftsbedingungen: algemene voorwaarden
  • Datenschutz: waarborging gegevensbescherming
  • Impressum: verklaring eigenaars-en auteurschap
  • Widerrufsrecht: herroepingsrecht

Wij zijn Trusted Shops partner

Ga voor bekende keurmerken

Als er iets is dat belangrijk is voor onze oosterburen dan is het welbetrouwbaarheid. Met een Duits webwinkelkeurmerk laat je zien hoe betrouwbaar je e-commerce shop is en sta je 1-0 voor op shops die dit niet hebben.

Veelgebruikte online keurmerken in Duitsland

  • Trusted Shops
  • TÜV geprüft / TüV s@fer shopping
  • EHI Geprüfter Online-Shop
  • Datenschutz-Gütesiegel ips

Onze klanten

Meer weten over online marketing in Duitsland?

Ben je ook bezig met een uitrol naar Duitsland en wil je weten waarmee je nog meer rekening moet houden? Download één of meer van onze vijf whitepapers uit de reeks ‘Ga voor succes in Duitsland’ en zorg ervoor dat de Duitse e-commercemarkt geen geheimen meer voor je heeft.

Verleg je grenzen​

Dankzij onze crossborder expertise weten we wat er komt kijken bij online marketing in Duitsland. Samen  maken we van je uitbreiding naar Duitsland een succes. En onze crossborder specialisten zijn er ook voor een geslaagde uitrol naar België en de UK.

Bel naar ons kantoor op 024 – 329 77 78

Schuiven naar boven