Online Marketing Duitsland

Online Marketing Duitsland

Auf geht's nach Deutschland!

De Duitse e-commerce groeit ieder jaar en het einde is nog niet in zicht. Het overgrote deel van de hoge online omzet is te danken aan Amazon. Duitsland is the place to be, maar het is een competitieve markt waarin consumenten hoge eisen stellen aan e-commerce shops.

62%

koopt over de grens

88%

online shoppers

30%

koopt via mobiele telefoon

€158

gemiddelde online bestelbedrag p/j

€764

gemiddelde uitgave p/j

46%

social media penetratie

Aanbieden van de juiste betaalmethodes

In Nederland blijft iDEAL de favoriete betaalmethode. De Duitse tegenhanger Sofortüberweisung neemt in populariteit toe, maar net zoals bij ons vooraf betalen ingeburgerd is, is achteraf betalen ingeburgerd in Duitsland. En de creditcard? Duitse consumenten gebruiken liever PayPal.

Top 3 populairste betaalmethodes

41,3%

Betalen op rekening

32%

Creditcard

8,7%

ELV/Lastschrift

Culturele verschillen

Tutoyeren, te laat leveren, negatieve recensies of missende juridische documenten – het zijn voor ons geen doorslaggevende redenen om niet te bestellen. De kans dat een Duitse consument afhaakt is groter, want voor hen is het eenvoudig: regels zijn regels en afspraak is afspraak.

Online gedrag

Een Duitse consument gedraagt zich in veel opzichten anders dan een Nederlandse. Zo is de Duitse tegenhanger van LinkedIn, Xing, veel populairder in Duitsland. En hoewel Amazon hier zeker populair is, kun je in Duitsland niet om de van oorsprong Amerikaanse e-tailer heen. Amazon is namelijk goed voor de helft van alle Duitse e-commerce.

81

inwoners x miljoen

94,2%

spreekt Duits

€3216

BNP x miljard

3,79%

economische groei in 2017

90%

internetpenetratie

Juridische eisen

Iedere webshop krijgt te maken met juridische eisen, maar vooral Duitsers hechten hier veel waarde aan. Alles wordt grondig doorgelezen en je krijgt het gegarandeerd te horen als een document mist. Zorg er daarom in ieder geval voor dat deze vier niet ontbreken:

  • Allgemeine Geschäftsbedingungen: algemene voorwaarden
  • Datenschutz: waarborging gegevensbescherming
  • Impressum: verklaring eigenaars-en auteurschap
  • Widerrufsrecht: herroepingsrecht

Wij zijn Trusted Shops partner

Ga voor bekende keurmerken

Als er iets is waar onze oosterburen waarde aan hechten, dan is het wel betrouwbaarheid. Met een Duits webwinkelkeurmerk laat je zien hoe betrouwbaar je webshop is en sta je 1-0 voor op webshops die dit niet hebben.

Veelgebruikte online keurmerken in Duitsland

  • Trusted Shops
  • TÜV geprüft / TüV s@fer shopping
  • EHI Geprüfter Online-Shop
  • Datenschutz-Gütesiegel ips

Onze klanten

Meer weten over online marketing in Duitsland?

Ben je ook bezig met een uitrol naar Duitsland en ben je benieuwd waar je nog meer rekening mee moet houden? Download dan ons whitepaper ‘Verleg de grenzen van je webshop: hoe behaal je resultaat in Duitsland?’ en zorg ervoor dat de Duitse e-commercemarkt geen geheimen meer voor je heeft.

Verleg je grenzen​

Wil jij met je webshop naar Duitsland? Dankzij onze crossborder expertise weten we wat er komt kijken bij online marketing in Duitsland. Met elkaar maken we van je uitbreiding naar Duitsland een succes. En onze crossborder specialisten zijn er ook voor een geslaagde uitrol naar België en de UK.

Bel naar ons kantoor op 024 – 329 77 78

Schuiven naar boven