
Performance marketing is een kwestie van kansen zien en pakken. Ieder traject start daarom bij ons met het inrichten of optimaliseren van de meetbaarheid van alle data. Kennis over data is key.
Zeker voor webshops die op opbrengst of marge willen optimaliseren. Het volledig en correct verzamelen van relevante metrics leidt uiteindelijk tot maximale winst. Wij maken onder andere gebruik van de volgende tools:
Wij werken volgens een beproefde methode en onderhouden direct contact. Dat betekent: geen accountmanagers, maar een directe lijn met onze specialisten.
Verder is ons contact consistent. Dat betekent: maandelijks rapporteren en evalueren. Om zowel terug als vooruit te kijken. De sleutel tot succes ligt volgens ons in constructieve samenwerking en wederzijdse transparantie.
Denk hierbij aan het volgende:
Een complete searchaanpak zorgt voor groei in bezoek, conversies en een toppositie op het belangrijkste zoekwoord.
Naast het verbeteren van de customer experience, was de inzet van (doorlopende) online marketing gewenst om meer bezoekers en conversies te realiseren.
Alle verschillende inspanningen hebben geleid tot hogere bezoekersaantallen, meer conversies en een betere naamsbekendheid. In een jaar tijd steeg het organisch verkeer met 10%. De verbeteringen op het gebied van UX hebben geleid tot een hogere conversie van 10% (YoY). De retargeting van bezoekers resulteerde in een stijging van het conversiepercentage van 53%, omdat relevantere bezoekers via de Ads-campagnes naar de website worden geleid.
in zoekwoorden
stijging conversie
SEO groei
Klanten leggen een hele reis af, voordat de conversie op een webshop plaatsvindt. Binnen deze reis willen we vooral weten: welk moment was verantwoordelijk voor de conversie? Daar willen we namelijk het meeste marketingbudget aan besteden. Om dit te achterhalen, hebben we een attributiemodel nodig.
H1, een partner van ons waar we vaker mee samenwerken, heeft ons gevraagd om meer uit te leggen over attributiemodellen. Monika en Angelique Nanning van H1 bespreken hoe een omnichannel attributiemodel kan bepalen welke kanalen het beste werken. En daarmee: hoe het marketingbudget moet worden verdeeld.
De definitie van attributiemodel is “een systeem dat de waarde van een bepaalde actie bepaalt”. We leggen dit uit aan de hand van het volgende voorbeeld:
Stel dat een huwelijk dé uiteindelijke conversie is in een klantreis. Verschillende momenten hebben geleid tot het huwelijk, dit zijn touch points. Het stel heeft elkaar leren kennen via een datingapp. De eerste date vond plaats in een restaurant. En met een verlovingsring vond een huwelijksaanzoek plaats. De vraag is, wie is verantwoordelijk voor het huwelijk?
De app ontwikkelaar zal zeggen dat hij het was, want dankzij de app hebben ze elkaar leren kennen. De restauranteigenaar geeft aan dat de succesvolle eerste date in zijn restaurant heeft geleid tot een relatie. Maar zonder verlovingsring, geen verloving volgens de juwelier. Conclusie? Ze hebben allemaal gelijk.
Binnen de e-commerce zijn er omnichannel attributiemodellen om antwoord te geven op de vraag welke online touchpoints verantwoordelijk zijn geweest voor de conversie. We lichten ze kort even toe.
Alle online activiteiten zijn er uiteindelijk op gericht om tot een conversie te komen. Van e-mails en social mediaberichten tot displaybanners en shopping ads. Een bannercampagne heeft volgens het laatste interactiemodel misschien niks betekend voor de conversie, tegelijkertijd geeft een ander attributiemodel een andere uitkomst.
Het is belangrijk om per webshop te bepalen welk(e) attributiemodel(len) het belangrijkst zijn. Ontdek de best presterende touchpoints en verdeel het marketingbudget met deze kennis.