Internationale groei
voor webshops

Ontdek met Tomahawk internationale groeikansen voor jouw webshop, onder andere in Duitsland, België en Engeland.  

Tomahawk maakt de overstap succesvol

Internationale marketing voor
E-commerce

Wil jij grenzen verleggen en jouw webshop ontwikkelen in andere landen? Bij Tomahawk lossen we crossborder vraagstukken op en ontdekken we waar de e-commercepotentie van webshops zit.

Door markten te analyseren en potentiële doelgroepen te identificeren lossen we de crossborder puzzel op. We ontwikkelen een strategie op maat zodat je geen enkele kans misloopt. Bij elke stap die onze klant zet, blijven we betrokken.

Dit maakt ons anders

Onze speerpunten

CROSSBORDER

Internationale groei start bij Tomahawk.

PERFORMANCE

Wij vertalen data naar inzicht & analyse.

ACCESS

Pijlsnel en altijd bereikbaar

De grens over

Waar moet je op letten over de grens?

Als ondernemers de keuze maken om uit te breiden naar het buitenland, kiezen ze meestal België, Duitsland of Engeland. Deze landen zijn dichtbij en de taalbarrière lijkt het kleinst. Ondanks deze gunstige factoren is een vergissing snel gemaakt. De online marketingaanpak voor webshops die je in Nederland gebruikt, kopieer je niet zomaar naar een ander land. Tomahawk zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet als je uitbreidt, zodat de kans op nare verrassingen later klein blijft.

De vertaalslag maak je op allerlei verschillende gebieden. Potentiële klanten over de grens spreken niet alleen een andere taal, maar hebben ook andere online shopgewoonten. Consumenten gebruiken bijvoorbeeld geen iDEAL in het buitenland en de Nederlandse directheid wordt soms verkeerd opgevat. Tussen de verschillende landen zijn er nog veel meer culturele, economische, infrastructurele en marketingtechnische verschillen om mee te nemen in het internationale groeiproces. Tomahawk heeft alle benodigde kennis van crossborder e-commerce, van logistiek tot betaalmethoden en lokale trends.  

Voordelen van crossborder uitbreiden

Online marketing Duitsland

CROSSBORDER

GROEIEN
IN DUITSLAND

Onze oosterburen winkelen net als wij Nederlanders graag online. Het grootste deel van dat succes is te danken aan de entree van Amazon op de Duitse markt. Duitsland is een grote, groeiende markt met een hoge omzet. 

Tegelijkertijd is het een afzetgebied met pittige concurrentie. Ondernemers die uitbreiding naar Duitsland overwegen, verdiepen zich goed in de cultuurverschillen, regionale wetten en het aankoopgedrag van de Duitse consument.

CROSSBORDER

GROEIEN
IN BELGIË

Uitbreiden naar België is een goed idee: het is een groeiende markt en de taal is deels vergelijkbaar. Maar .nl veranderen in .be is simpelweg niet voldoende om goed te scoren. Je loopt bijvoorbeeld een mooie SEO-score mis bij de Vlamingen als je ‘vouwfiets’ gebruikt bij jouw webshop in plaats van ‘plooifiets’. Het Vlaams-Nederlands zit nou eenmaal nét iets anders in elkaar. 

Daarnaast is een groot deel van de Belgische markt natuurlijk Franstalig. En vergeet het Duitstalige gedeelte niet, dat je aantreft over de grens bij Zuid-Limburg. Naast de talige diversiteit zijn er natuurlijk cultuurverschillen: erop anticiperen maakt uitbreiden succesvol.

Online marketing Engeland

CROSSBORDER

GROEIEN
IN ENGELAND

Engeland is een populaire bestemming voor internationale uitbreidingen.  De afzetmarkt is groot, de taal is waarschijnlijk bekend en je haalt er een hoge omzet

De laatste jaren is de handelspositie van Engeland ten opzichte van Europa ingrijpend gewijzigd. Ofwel: het Kanaal oversteken met een E-commerce onderneming is een goed idee, maar wees goed voorbereid.

CROSSBORDER

Andere grenzen over?

Onze werkwijze

Duitsland, België en Engeland zijn vaak de eerste drie landen waar Nederlandse webshops naar uitbreiden. Misschien heb je andere landen voor ogen, of zelfs een ander werelddeel. Ons team heeft een internationale focus en zoekt graag uit hoe ondernemers het beste hun webshop kunnen uitrollen in het doelland dat ze voor ogen hebben.

Wat wij bieden aan onze klanten

Crossborder performance marketingbureau voor webshops met groeiambitie

Tomahawk verdubbelt het marktaandeel van webshops door grensverleggende innovatie. Wij realiseren de groei-, vernieuwings- en expansiedoelen van e-commerce ondernemers met behulp van een unieke combinatie van uitgebreide kennis over crossborder ondernemen en een hands-on benadering.

Tomahawk levert strategische inzichten en zet deze om in krachtige uitvoering, waardoor wij de ideale partner zijn gedurende alle groeifasen van webshops.

Ruim 150 webshops gingen je voor

Roel

Samenwerken?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Ik help je graag verder vanuit ons kantoor in Nijmegen.