Online Marketing België

Online marketing in België

Verover met onze de Belgische markt.

We zijn buren, komen cultureel gezien overeen en spreken elkaars taal. Bijna dan, Vlaams is natuurlijk geen Nederlands en in Frans zijn we lang niet zo sterk. Niet uitbreiden is zonde, vooral als je weet dat de Belgische consument ieder jaar meer online koopt.

61%

koopt over de grens

79%

online shoppers

33%

koopt via mobiele telefoon

€125

gemiddelde online bestelbedrag p/j

€575

gemiddelde uitgave p/j

65%

social media penetratie

Aanbieden van de juiste betaalmethodes

Bij ons is iDEAL de onbetwiste nummer 1, gevolgd door de creditcard. Vervang iDEAL door de Belgische variant Bancontact en je hebt de populairste betaalmethodes in België te pakken. Echter liggen Bancontact en de creditcard wat betreft voorkeur een stuk dichter bij elkaar!

Top 3 populairste betaalmethodes

49%

Bancontact

47%

Creditcard

27%

Paypal

Culturele verschillen

Een uitrol naar België klinkt eenvoudig, maar je hebt meer nodig dan een .be domein. Een Nederlandstalige webshop kun je niet hergebruiken. Zo shop je met korting tijdens een solden en trek je een kleedje aan, geen jurk. Nuances in taal maken het verschil. Daarbij is Vlaams geen Frans. Duik in de verschillen en ga voor succes met een op de Belgische markt gerichte webshop.

Online gedrag

Wij houden van online winkelen en kopen op grote nationale webshops als Bol en CoolBlue. Hoewel de gemiddelde omzet van kleine webshops stijgt, merk je het gemis van grotere shops in België. De hoeveelheid online shoppers over de grens bewijst dit. In Nederland, Frankrijk en Duitsland is het aanbod breder en de prijzen zijn lager. Een win-winsituatie voor Belgische consumenten.

11,3

inwoners x miljoen

62%

spreekt Nederlands

€419

BNP x miljard

1,73%

economische groei in 2017

88%

internetpenetratie

Juridische eisen

Algemene voorwaarden, privacyverklaring, gegevensbescherming – voor je webshop in België heb je dezelfde documenten nodig als die je in Nederland gebruikt. Het belangrijkste om rekening mee te houden is het verschil in taal. Bij een focus op het Waalse gebied ontkom je niet aan een Franse vertaling van de documenten. En een aangepaste Vlaamse versie wordt ook gewaardeerd.

Ga voor bekende keurmerken

Een keurmerk, in België ook wel kwaliteitslabel genoemd, is natuurlijk niet verplicht, maar helpt met het opbouwen van vertrouwen. Net als in Nederland, zijn er specifieke keurmerken waar de voorkeur naar uitgaat. Met een Safe.Shops keurmerk zit je zeker gebeiteld.

Veelgebruikte online keurmerken in België

  • Safe.Shops
  • BeCommerce Label
  • Unizo E-commerce Label

Neem contact op

Wil je ook jouw online groeiambities realiseren? Samen ontwikkelen we de perfecte online strategie en marketingmix. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze klanten

Meer weten over online marketing in België?

Ga jij van start met een uitrol naar onze zuiderburen? Kom niet voor verrassingen te staan en download ons whitepaper ‘Met je webshop de grens over: maak van je uitbreiding naar België een succes’. Want er zijn meer verschillen tussen ons land en België dan je misschien denkt.

CONTACT

GEGEVENS

We nemen vaak binnen één werkdag contact met je op.

STUUR

EEN BERICHT


    Schuiven naar boven