Online Marketing België

Verover met ons de Belgische markt!

Online Marketing België

Niet uitbreiden naar België lijkt bijna zonde. We zijn buren, hebben cultureel gezien veel overeenkomsten en spreken elkaars taal. Bijna dan, want Vlaams en Nederlands zijn zeker niet hetzelfde en Frans is hier geen tweede officiële taal. Met meer dan 5% Duitssprekenden krijg je er ook nog een derde officiële taal bij! Hoewel Belgische consumenten graag over de grens kopen, blijft de hoeveelheid webshops groeien. Onze zuiderburen maken een flinke e-commerce inhaalslag, met succes. Met de juiste online marketing strategie in België, wordt jouw webshop dat ook.

61%

koopt over de grens

79%

online shoppers

33%

koopt via mobiele telefoon

€125

gemiddelde online bestelbedrag p/j

€575

gemiddelde uitgave p/j

65%

social media penetratie

61%

koopt over de grens

79%

online shoppers

33%

koopt via mobiele telefoon

Aanbieden van de juiste betaalmethodes

Bij ons is iDEAL de onbetwiste nummer 1, gevolgd door de creditcard. Vervang iDEAL door de Belgische variant Bancontact en je hebt de populairste betaalmethodes in België te pakken. Echter liggen Bancontact en de creditcard wat betreft voorkeur een stuk dichter bij elkaar!

Top 3 populairste betaalmethodes

  • Bancontact (49%)
  • Creditcard (47%)
  • Paypal (27%)

Culturele verschillen

Een uitrol naar België klinkt eenvoudig, maar je hebt meer nodig dan een .be domein. Een Nederlandstalige webshop kun je niet hergebruiken. Zo shop je met korting tijdens een solden en trek je een kleedje aan, geen jurk. Nuances in taal maken het verschil. Daarbij is Vlaams geen Frans. Duik in de verschillen en ga voor succes met een op de Belgische markt gerichte webshop.

Online gedrag

Wij houden van online winkelen en kopen op grote nationale webshops als Bol en CoolBlue. Hoewel de gemiddelde omzet van kleine webshops stijgt, merk je het gemis van grotere shops in België. De hoeveelheid online shoppers over de grens bewijst dit. In Nederland, Frankrijk en Duitsland is het aanbod breder en de prijzen zijn lager. Een win-winsituatie voor Belgische consumenten.