Online Marketing Frankrijk

Online marketing in Frankrijk biedt grote kansen door de opkomende e-commerce en het hoge vertrouwen in online winkelen. Bovendien is Frankrijk een van de grootste markten in Europa, wat enorme potentie biedt voor bedrijven die willen uitbreiden naar de Franse markt.

De Franse markt
veroveren?

Online marketing in Frankrijk

Frankrijk is een dynamische en ontwikkelde markt binnen Europa op het gebied van online marketing. De Franse bevolking hecht veel waarde aan hun tradities, maar staat ook open voor innovatie, wat het een interessante markt maakt om te betreden. De Franse e-commerce markt blijft gestaag groeien met een verwachte jaarlijkse groei van 10% tot 2025. Een belangrijk aspect om rekening mee te houden is het lokale .fr domein: Google.fr is de meest bezochte website in Frankrijk, terwijl Google.com ook populair is, maar minder vaak wordt gebruikt dan in Engelstalige landen. 

In 2024 heeft Frankrijk 52,6 miljoen actieve social media gebruikers, wat neerkomt op 80% van de totale bevolking, waardoor social media een cruciaal kanaal is voor marketingcampagnes. Daarnaast gebruikt ongeveer 70% van de Franse consumenten hun smartphone voor online aankopen, wat wijst op het belang van mobielvriendelijke websites en apps.

De kracht van social advertising in Frankrijk

Met zo’n grote groep social media gebruikers is het essentieel om platforms zoals Facebook, Instagram en TikTok te benutten voor succesvolle zichtbaarheid bij het Franse publiek. Gepersonaliseerde advertenties op basis van demografische gegevens en gebruikersgedrag kunnen de betrokkenheid verhogen en de conversieratio’s verbeteren. Kortom: social media is een cruciaal kanaal in Frankrijk vanwege het brede bereik en de hoge mate van gebruikersactiviteit

Inwoners x miljoen
0
Spreekt Frans
0 %
Online shoppers
0 %
gem. uitgave per order
0

Marketing inrichten voor
Franse consumenten

Hoe creëer je vertrouwen bij consumenten in Frankrijk?

Franse consumenten zijn ’s avonds actiever online, met een piek rond 8 uur ’s avonds, wat later is dan in veel andere Europese landen. Dit kan invloed hebben op de prestaties van marketingcampagnes, als deze de gehele dag al gedraaid hebben. Verder speelt cultuur een grote rol. Fransen waarderen gepersonaliseerde en respectvolle communicatie. Het gebruik van formele aanspreekvormen zoals “vous” in plaats van “tu” kan een positief effect hebben op de perceptie van de Franse klant.

Daarnaast hechten Franse consumenten veel waarde aan lokale producten en de oorsprong van hun aankopen. Ze hebben een sterke voorkeur voor producten die lokaal worden geproduceerd. Dit kan vertrouwen wekken door de nadruk te leggen op de lokale productie en de kwaliteit van de aangeboden producten. Bovendien geven Fransen prioriteit aan gezondheid en duurzaamheid en zijn bereid meer te betalen voor producten met gezondheidsvoordelen. Hoewel Nederlandse consumenten ook steeds bewuster worden van gezondheid en duurzaamheid, ligt hun focus duidelijk minder op deze criteria. 

Vind marketingkanalen die bij jouw aanbod passen

Bij het kiezen van geschikte kanalen voor de Franse markt is het goed om jezelf goed te oriënteren, aangezien de mate van concurrentie, kosten per klik en succesvolle technieken kunnen verschillen van de Nederlandse. Zoekmachinemarketing (SEO en SEA) is essentieel, maar de concurrentie op populaire zoekwoorden kan hoog zijn, waardoor investeren in betaalde advertenties (PPC) vaak noodzakelijk is voor de korte termijn.

Naast zoekmachine marketing zijn digitale marktplaatsen ook belangrijke kanalen voor extra online zichtbaarheid in Frankrijk. De vijf populairste marktplaatsen zijn Amazon.fr, Cdiscount, eBay, Leboncoin en La Redoute. Amazon.fr is de grootste speler in de Franse e-commerce markt, bekend om zijn brede assortiment en snelle levering. Leboncoin is zeer populair voor de verkoop van tweedehands goederen en lokale producten, wat het een uniek platform maakt binnen de Franse markt. Deze platforms zijn essentieel voor bedrijven die de Franse markt willen betreden en hun online zichtbaarheid willen vergroten.

Franse marketing op het hoogste niveau

Tomahawk is premier partner van Google en behoort daarmee tot de top 3% beste online marketingbureaus van Nederland. 

Onze Duitse specialisten worden voortdurend getraind en hebben directe toegang tot closed beta’s: nieuwe functionaliteiten binnen Google Ads die nog niet zijn uitgerold voor alle adverteerders. 

Andere grenzen over

CROSSBORDER

Groeien in België

België is een buurland met culturele en taalkundige overeenkomsten. Toch zijn er ook veel verschillen. Het Vlaams-Nederlands is nét wat anders en bovendien hanteert een groot deel van België de Franse taal. Het zou zonde zijn om dit over het hoofd te zien, want het is een kansrijke markt!

Online marketing Engeland

CROSSBORDER

Groeien in Engeland

Het Verenigd Koninkrijk heeft één van de meest volwassen Europese e-commercemarkten met de hoogste online omzet van Europa. Mede dankzij de enthousiaste online shoppende Britse consument is de e-commerce in dit land is stabiel en sterker dan ooit.

Ruim 150 webshops gingen je voor

Roel

Samenwerken?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Ik help je graag verder vanuit ons kantoor in Nijmegen.