Online marketing Tsjechië

ONLINE MARKETING Tsjechië

ONLINE MARKETING DUITSLAND

UITBREIDEN NAAR Tsjechië?

De Tsjechische e-commerce markt groeit hard. Consumenten bestellen steeds vaker online en de bereidheid om extra te betalen voor een snelle levering wordt groter. Een goede reden om je als e-commerce ondernemer te oriënteren op een uitbreiding naar Tsjechië. 

ONLINE MARKETING
IN Tsjechië

De consument

De grootste groep online consumenten in Tsjechië is tussen de 25 en 34 jaar oud. Deze doelgroep is over het algemeen gevoelig voor de prijs-/kwaliteitverhouding. Opvallend is dat een lage prijs het meestal wint van hoge(re) kwaliteit.

Aankoopgedrag

Wat verder opvalt is dat met name laptops, smartphones en andere multimediaproducten het goed doen op de Tsjechische online markt. Daarnaast worden er met name huishoudelijke artikelen en kledingstukken online besteld. Internetfraude komt weinig voor. De reden hiervoor is opmerkelijk: 45% van de online aankopen wordt contant betaald bij levering. Voordeel is wel, dat de Tsjechische consument weinig wantrouwend is naar online aanbieders en leveranciers.

Betaalmethodes

Tsjechië is onderdeel van de EU, maar hanteert vooralsnog een eigen munteenheid: de Tsjechische Kroon (CZK). Zoals gezegd is contant afrekenen bij levering van een online bestelling nog altijd het favoriete betaalmiddel. Op de tweede plaats komt betaling door middel van bankafschrijving en tot slot het gebruik van e-wallets zoals Apple -of Google Pay. De verwachting is dat het gebruik van online betaalmiddelen onder Tsjechische consumenten de komende jaren toe zal nemen. Hetzelfde geldt voor het aantal mensen dat online bestelt.

Groeimarkt

De Tsjechische crossborder performance markt heeft veel groeipotentieel. Onder andere door de eerder genoemde bereidheid van consumenten om extra te betalen voor een snelle levering en de stijging van het aantal bestellingen die worden gedaan via smartphones. Als crossborder e-commerce ondernemer is het verstandig om gebruik te maken van gevestigde Tsjechische salesplatformen. 

Platformen

In Tsjechië wordt gebruik gemaakt van Google Shopping. Ook is er een CZ search engine: Seznam.cz met advertentieplatform Sklik. Ooit het grootste shopping platform in Tsjechië, tegenwoordig nog goed voor zo’n 15% van de markt. Daar achteraan komen Yahoo, Bing en Yandex die samen 3% van het marktaandeel beslaan. 

Native expert

Onze collega Monika is thuis in de Tsjechische taal, cultuur én de online markt. Schakel haar in voor deskundig advies. 

ANALYTICS & MEASURABILITY

ANALYTICS & MEASURABILITY

meten = weten
SEARCH ENGINE ADVERTISING

SEARCH ENGINE ADVERTISING

Google en Microsoft ads
SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

meer organisch verkeer genereren

Google & microsoft ads

We onderhouden een perfecte samenwerking met Google en Microsoft ads, die actieve ondersteuning van onze accounts bieden. We zijn premier partner van Google en behoren daarmee tot de top 3% beste bureaus van Nederland

Onze specialisten worden voortdurend getraind en hebben we directe toegang tot closed beta’s: nieuwe functionaliteiten binnen Google Ads die nog niet zijn uitgerold voor alle adverteerders.

Klanten van Tomahawk kunnen er dus op vertrouwen dat alle campagnes optimaal zijn ingericht en voldoen aan de nieuwste best practices.

Tomahawk | Online marketing Nijmegen

Onze klanten

Onze klanten beoordelen ons met een 4,8 / 5:
4.8/5
Roel

HI! IK BEN ROEL.

OPRICHTER VAN TOMAHAWK.
IK HELP JE GRAAG
VERDER

Neem contact op met Roel.

Schuiven naar boven