Online Marketing Engeland

Online marketing in Engeland

Let's conquer the English market!

Het Verenigd Koninkrijk heeft één van de meest volwassen Europese e-commercemarkten met de hoogste online omzet van Europa. E-commerce in dit land is stabiel en sterker dan ooit, mede dankzij de enthousiaste online shoppende Britse consument.

66%

koopt over de grens

93%

online shoppers

40%

koopt via mobiele telefoon

€117

gemiddelde online bestelbedrag p/j

€1.016

gemiddelde uitgave p/j

66%

social media penetratie

Aanbieden van de juiste betaalmethodes

In Engeland valt vooral één ding op als het om betaalmethodes gaat. Een landspecifieke betaalmethode zoals iDeal kennen ze niet. De Britten gaan het liefst voor de creditcard of debitcard.

Top 3 populairste betaalmethodes

52%

Creditcard/debitcard

43%

Paypal

49%

Directe betaling via bank

Culturele verschillen

In onze manier van communiceren en die van de Britten zit een wereld van verschil. De Nederlandse directheid wordt niet op prijs gesteld. Beleefdheid is belangrijk en formaliteiten zijn er met een reden. Zo worden privé en zakelijk altijd gescheiden gehouden, maar start je een gesprek wel altijd met casual talk. Het zijn subtiele nuances in de communicatie, nuances die je niet moet vergeten voor je webshop!

Online gedrag

De servicegerichte markt is competitief met grote spelers als Amazon, Ebay en Asos. Vanwege de focus op service is een optimale klantervaring key. Je ontkomt niet aan een tiptop klantenservice, soepele verzending tegen zo laag mogelijke kosten en uitstekend retourbeleid. Daar staat tegenover dat je hier wel trouwe webshopklanten aan overhoudt die veel uitgeven.

66

inwoners x miljoen

£

Valuta

94,5%

spreekt Engels

€2429

BNP x miljard

1,8%

economische groei in 2017

95%

internetpenetratie

Juridische eisen

Het is duidelijk wat Britten verwachten met betrekking tot documenten op een webshop. De basics moeten aanwezig zijn. Onder de basics verstaan we dezelfde documenten als die in Nederland, geschreven in perfect correct Engels. Dit houdt in dat je goed zit met de terms & conditions, een privacy en cookie policy.

Ga voor bekende keurmerken

Oplichting is een belangrijke twijfel die je weg moet nemen bij Britten. Ze zijn voorzichtig en kopen simpelweg niet als ze het niet vertrouwen. De twee meest gangbare keurmerken zijn degenen die je ook op jouw webshop wilt hebben.

Veelgebruikte online keurmerken in Engeland

  • Trusted Shops
  • SafeBuy

CONTACT

GEGEVENS

We nemen vaak binnen één werkdag contact met je op.

STUUR

EEN BERICHT


    Schuiven naar boven