Online marketing voor webshops

ONLINE MARKETING VOOR WEBSHOPS

ONLINE MARKETING VOOR WEBSHOPS

Advies
Optimalisaties voor
zoekmachines.
Uitvoering
Demand capturing met
advertising.
Kennis
Sturen op winst in elke
productgroep.

Haal meer rendement uit je online kanalen.

Dankzij online marketing voor webshops wordt de dienst of het product dat jij aanbiedt zichtbaar op het wereldwijde web. Hoe je dit het beste aanvliegt? Daar helpen wij je mee! Onze online marketeers zetten een ijzersterke strategie voor je in elkaar, toegespitst op jouw doelen. Met de juiste inzet van SEO, SEA of één van onze andere diensten gaan we voor maximaal resultaat.

Onze online marketing diensten voor jouw webshop

Met onze diensten kunnen wij bijdragen aan relevant verkeer, converterende bezoekers en trouwe klanten. De diensten die wij je aanbieden zijn:

  • Analytics & Measurability: verbeterpunten en kansen ontdekken dankzij data
  • SEA: verkeer binnenhalen met adverteren in zoekmachineresultaten
  • SEOoptimaliseren voor organische vindbaarheid in zoekmachines
  • Social Advertising: betaald adverteren op social media om zo je doelgroep te bereiken
  • Content marketing: relevante content creëren en verspreiden om een band met je doelgroep op te bouwen

Samen bepalen we de perfecte mix om zo jouw doelstellingen te behalen!

Crossborder online marketing voor webshops

Heb je de ambitie om met je webshop de grens over te gaan? We zijn ook gespecialiseerd in online marketing voor webshops in Duitsland, België en Engeland. Of je nu aan de start staat van je buitenlandse avontuur of de stap al hebt gezet, wij helpen om van je internationale webshop een succes te maken. Onze lokale én internationale crossborder specialisten kennen alle ins en outs van de Europese e-commercemarkt.

INDRUKWEKKENDE INTERNATIONALE SEO-GROEI NA COMPLEXE PLATFORMMIGRATIE

TRUCKS.NL

UITDAGING
Het voormalige systeem dat ten grondslag lag aan het Trucks.nl platform, vormde een beperking voor verdere groei. Een migratie bleek een must, maar brengt altijd een enorm risico met zich mee. Vooral als je weet dat Trucks.nl een 100% online focus heeft waarbij organisch verkeer verantwoordelijk is voor 63% van de acquisitie. Aan ons de taak om de platformmigratie succesvol te volbrengen met op korte termijn het minimaliseren van verlies in websitebezoekers en op lange termijn het vergroten van de organische vindbaarheid.

RESULTAAT
Ondanks de complexiteit is het migratieproces goed verlopen en dat blijkt wel uit de resultaten die we hebben geboekt:

  • Van circa 50 naar méér dan 10.000 relevante SEO-landingspagina’s per land.
  • Een groei van 19% organische sessies voor alle landen binnen 2 maanden. Dit zijn 54.000 extra maandelijkse bezoekers.

+400%

omzet in NL

+250%

omzet in DE

+1800%

omzet uit SEA

BLOG OVER: SEO

We staan altijd weer met onze oren te klapperen als we horen dat SEO is onderschat bij de overstap van een oude naar een nieuwe e-commerce shop. Veel grote namen deden het al: Rabobank, KLM, Transavia – allemaal hadden ze een kostbaar “oops, we zijn niet meer vindbaar in Google” moment. Dit willen we voorkomen voor nieuwe webshops in de toekomst, met deze handige SEO migratie checklist.

Waarom is SEO zo belangrijk bij migratie?

Het verkrijgen van een sterke positie in Google voor e-commerce shops is hard werken. Bezoekers weten de shop inmiddels goed te vinden via de zoekresultaten. Migratie van een e-commerce shops mag er niet voor zorgen dat deze positie verdwijnt. Al de opgebouwde historie en linkwaarde moeten meeverhuizen en bezoekersaantallen en conversie worden behouden. Dáárom is SEO zo belangrijk.

Onze SEO specialist Jelle aan het woord

H1, een partner van ons waar we vaker mee samenwerken, heeft ons een tijdje geleden gevraagd om meer uit te leggen over het belang van een SEO-migratie. In gesprek met Angelique Nanning van H1, vertelt Jelle in deze video welke stappen er moet worden ondernomen. Liever gelijk door naar de checklist zelf? Die staat onder de video!

De voorbereidende SEO migratie checklist

Als de checklist succesvol is doorlopen is de nieuwe e-commerce shop ready to go. Maar een migratie is niet alleen werk vooraf. Dit is niet voor niets een voorbereidende SEO migratie checklist.

De nazorg SEO migratie checklist

Neem contact op

Een SEO migratie checklist is handig, maar soms is wat extra hulp gewenst. Laat het ons weten. We hebben al veel succesvolle migraties uitgevoerd. Bekijk maar eens hoe we 30% organische groei realiseerden met een internationale domeinmigratie voor Trucks.nl.

De grote SEO migratie checklist
Roel

Hi! IK BEN ROEL, OPRICHTER VAN TOMAHAWK

HULP NODIG?

Is het tijd om te werken aan de online vindbaarheid van je website? Onze specialisten weten precies wat daarvoor nodig is. Plan een gesprek met ons in.

Schuiven naar boven