Amazon Marketing

Amazon marketing

Amazon marketing

Over amazon marketing

Amazon is een van de grootste e-commercebedrijven ter wereld, en het heeft een aantal efficiënte marketingstrategieën ontwikkeld om zijn producten te promoten. Een van de belangrijkste manieren waarop Amazon zijn producten promoot, is door middel van advertising. Amazon runt zowel advertenties op zijn eigen platform als op andere websites en apps. Deze advertenties kunnen gericht worden op specifieke doelgroepen, afhankelijk van demografische gegevens, interesses en browsegeschiedenis.

Adverteren op amazon

Advertenties zijn een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van Amazon. Het bedrijf biedt verschillende soorten advertenties aan, waaronder zoekadvertenties, displayadvertenties en videoadvertenties.

Zoekadvertenties zijn gericht op zoekwoorden en verschijnen bovenaan de zoekresultaten van Amazon wanneer een gebruiker zoekt naar een specifiek product of dienst. Advertisers kunnen zoekwoorden kiezen waarop hun advertenties moeten verschijnen, en klanten kunnen op deze advertenties klikken om direct naar de productpagina te gaan.

Displayadvertenties zijn gericht op specifieke doelgroepen en verschijnen op verschillende pagina’s binnen Amazon.com zoals de homepage, collectiepagina’s en productpagina’s. Advertisers kunnen specifieke doelgroepen kiezen waarop hun advertenties moeten verschijnen, zoals bepaalde demografische gegevens of interesses.

Videoadvertenties zijn gericht op specifieke doelgroepen en verschijnen bijvoorbeeld op Amazon Prime Video. Advertisers kunnen hiermee hun producten of merk profileren via een video.

Amazon’s advertising platform is een krachtige tool voor adverteerders om hun producten of diensten te promoten aan een groot publiek. Door gerichte zoekwoorden en doelgroepen te kiezen, kunnen adverteerders zich richten op specifieke klanten en hun conversiekansen verhogen. Amazon’s advertentieplatform biedt ook veel inzicht in de prestaties van de advertenties, waardoor adverteerders hun campagnes kunnen aanpassen en verbeteren.

De voor- en nadelen van adverteren op amazon

Adverteren op Amazon heeft zowel voordelen als nadelen. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste genoemd:

Voordelen:

 1. Grote bereik: Amazon is een van de grootste e-commerceplatformen ter wereld, met miljoenen actieve gebruikers. Adverteren op Amazon geeft adverteerders toegang tot een groot publiek van potentiële klanten.
 2. Gerichte doelgroepen: Amazon biedt verschillende targetingopties waarmee adverteerders hun doelgroepen kunnen selecteren, zoals demografische gegevens, interesses en zoekgedrag.
 3. Hoge conversie: Aangezien Amazon een e-commerceplatform is, zijn gebruikers al geneigd om te kopen. Adverteren op Amazon kan leiden tot een hogere conversie, omdat klanten al in de juiste mindset zijn om producten te kopen.
 4. Inzicht in prestaties: Amazon biedt adverteerders inzicht in de prestaties van hun advertenties, waaronder klik- en conversiepercentages. Dit helpt adverteerders om hun campagnes te optimaliseren en te verbeteren.

Nadelen:

 1. Hoge concurrentie: Amazon is een populaire platform voor adverteerders, waardoor de concurrentie voor aandacht hoog is. Dit kan leiden tot hogere kosten per klik en minder zichtbaarheid voor advertenties.
 2. Beperkte creativiteit: Amazon heeft beperkingen voor de grootte en vorm van advertenties, waardoor adverteerders minder creatief kunnen zijn met hun campagnes.
 3. Beperkte targetingopties: Hoewel Amazon verschillende targetingopties biedt, zijn deze niet zo gedetailleerd als die van sommige andere platforms.
 4. Kosten: Adverteren op Amazon kan duurder zijn dan op andere platforms, vooral voor kleinere bedrijven of start-ups met een beperkt budget.

In het algemeen kan adverteren op Amazon een krachtige manier zijn om producten of diensten te promoten aan een groot publiek van potentiële klanten. Adverteerders moeten echter rekening houden met de hoge concurrentie, beperkte creativiteit en kosten. Het is wel belangrijk om te zien of de voordelen opwegen tegen de nadelen voor jouw bedrijf.

Waarom producten verkopen op amazon?

De marketingstrategieën van Amazon zijn gericht op het aantrekken en behouden van klanten, en het verhogen van de verkoop van producten en diensten. Een aantal belangrijke strategieën die Amazon gebruikt, zijn:

 1. Advertising: Amazon gebruikt zoek- en displayadvertenties om zijn producten te promoten op zijn eigen platform en op andere websites. Door gerichte zoekwoorden en doelgroepen te kiezen, kunnen adverteerders zich richten op specifieke klanten en hun conversiekansen verhogen.
 2. Affiliate marketing: Amazon werkt samen met individuen en bedrijven door middel van een affiliate programma, waarmee zij commissies kunnen verdienen door Amazon-producten te promoten op hun eigen websites of social media kanalen.
 3. Email marketing: Amazon verstuurt regelmatig nieuwsbrieven naar klanten waarin nieuwe producten, aanbiedingen en promoties worden aangekondigd. Dit helpt hen om hun producten onder de aandacht te brengen bij bestaande klanten en hen aan te sporen om terug te keren naar de website.
 4. Influencer marketing: Amazon werkt samen met social media influencers om zijn producten te promoten aan hun volgers. Dit helpt om een groter bereik te creëren en het vertrouwen in het product te verhogen.
 5. Search engine optimization: Amazon optimaliseert zijn website om hoger in zoekresultaten te komen, waardoor klanten sneller zijn producten zullen vinden wanneer ze zoeken naar relevante zoekwoorden.
 6. Product placement en gesponsorde inhoud: Amazon werkt samen met media-bedrijven, websites en social media platforms om zijn producten in content en videos te laten zien.
 7. Fulfillment by Amazon (FBA): Amazon biedt logistieke en fulfillmentdiensten aan andere bedrijven, waardoor zij gebruik kunnen maken van de klantenbasis en bezorginfrastructuur van Amazon.
 8. Amazon Prime: Amazon’s abonnementsservice, die gratis verzending, toegang tot films, tv-shows en muziek, en exclusieve deals en kortingen bevat.

Deze zijn slechts een aantal van de vele marketingstrategieën die Amazon gebruikt om zijn producten en diensten te promoten. Het bedrijf blijft zijn strategieën ontwikkelen en aanpassen om zo de groei en populariteit van zijn merk te verhogen. Amazon’s marketingstrategieën zijn gericht op het verhogen van de verkoop van producten en diensten, het aantrekken en behouden van klanten, en het verhogen van het merk

DIT MAAKT
ONS ANDERS

ONZE SPEERPUNTEN

WIJ GAAN GRENZEN OVER

Uitbreiding van webshops naar het buitenland start bij ons.

WUJ HOUDEN DE LIJNEN KORT

Pijlsnel en altijd bereikbaar voor persoonlijk overleg.

WIJ SPREKEN JOUW TAAL

En vertalen jouw data naar inzicht & analyse.


Wat wij bieden

Wij werken volgens een beproefde methode en onderhouden direct contact. Dat betekent: geen accountmanagers, maar een directe lijn met onze specialisten. 

Verder is ons contact consequent. Dat betekent: maandelijks rapporteren en evalueren. Om zowel terug- als vooruit te kijken. De sleutel tot succes ligt volgens ons in constructieve samenwerking en wederzijdse transparantie.

Amazon Ads

We onderhouden een perfecte samenwerking met Amazon, die actieve ondersteuning van onze accounts bieden. 

Onze specialisten worden voortdurend getraind en hebben we directe toegang tot closed beta’s: nieuwe functionaliteiten binnen Amazon die nog niet zijn uitgerold voor alle adverteerders.

Klanten van Tomahawk kunnen er dus op vertrouwen dat alle campagnes optimaal zijn ingericht en voldoen aan de nieuwste best practices.

Roel

HI! IK BEN ROEL.

OPRICHTER VAN TOMAHAWK.
IK HELP JE GRAAG
VERDER

Neem met me contact op. 

Schuiven naar boven