Zoekmachine marketing bureau

Zoekmachine marketing bureau

Zoekmachine marketing bureau

Hét zoekmachine marketing bureau

Tomahawk, online marketing bureau in Nijmegen, kan je helpen de positie van je website in de zoekmachines te verbeteren. Ze werken met je samen om de beste sleutelwoorden voor je website te identificeren en helpen je dan je site voor die sleutelwoorden te optimaliseren. Bovendien zullen wij je ook helpen om backlinks naar je site te maken van websites van hoge kwaliteit. Dit zal helpen de autoriteit van je site te verhogen en de kansen om goed te scoren in de zoekmachines te vergroten.

Onze SEO en SEA specialisten zijn goed op de hoogte van de nieuwste SEO of SEA trends en algoritmische veranderingen, zodat ze je website up-to-date kunnen houden en ervoor kunnen zorgen dat die voldoet aan de nieuwste normen.

 


Wat wij bieden in zoekmachine adverteren

Wij werken volgens een beproefde methode en onderhouden direct contact. Dat betekent: geen accountmanagers, maar een directe lijn met onze specialisten. 

Verder is ons contact consequent. Dat betekent: maandelijks rapporteren en evalueren. Om zowel terug- als vooruit te kijken. De sleutel tot succes ligt volgens ons in constructieve samenwerking en wederzijdse transparantie.

Boost your performance in SEA

GOOGLE ADS

GOOGLE ADS

Van meer verkeer tot meer omzet, met de juiste advertentievormen en kanalen behalen we de doelstelling.

GOOGLE SHOPPING ADS

GOOGLE SHOPPING ADS

Verleid koopgerichte klanten tot aankoop met afbeeldingen en prijzen bij producten.

MICROSOFT ADS

MICROSOFT ADS

Naast Google Ads mag Microsoft ads natuurlijk niet ontbreken in de SEA strategie. Uiteraard weten wij ook hier van de hoed en de rand.

SEA AUDIT

SEA AUDIT

Vallen de resultaten tegen? Is er behoefte aan een analyse van de resultaten van een huidige partner? Onze audit maakt het inzichtelijk.

FEED MANAGEMENT

FEED MANAGEMENT

Automatisering en e-commerce gaan hand in hand, goed feedmanagement is hierbij de sleutel tot succes

REMARKETING

REMARKETING

Twijfelende klanten overtuigen om alsnog te converteren, blijf top-of-mind bij prospects slimme remarketing.

INVENTORY

INVENTORY

Dynamische advertenties die zich automatisch aanpassen aan productassortiment - en voorraad.

Google & microsoft Ads

We onderhouden een perfecte samenwerking met Google en Microsoft ads, die actieve ondersteuning van onze accounts bieden. We zijn premier partner van Google en behoren daarmee tot de top 3% beste bureau’s van Nederland.

Onze specialisten worden voortdurend getraind en hebben we directe toegang tot closed beta’s: nieuwe functionaliteiten binnen Google Ads die nog niet zijn uitgerold voor alle adverteerders.

Klanten van Tomahawk kunnen er dus op vertrouwen dat alle campagnes optimaal zijn ingericht en voldoen aan de nieuwste best practices.

Tomahawk | Online marketing Nijmegen

Wat wij bieden in zoekmachine optimalisatie

Wij werken volgens een beproefde methode en onderhouden direct contact. Dat betekent: geen accountmanagers, maar een directe lijn met onze specialisten. 

Verder is ons contact consequent. Dat betekent: maandelijks rapporteren en evalueren. Om zowel terug- als vooruit te kijken. De sleutel tot succes ligt volgens ons in constructieve samenwerking en wederzijdse transparantie.

BOOST YOUR PERFORMANCE in SEO

SEO AUDIT

SEO AUDIT

Vallen de resultaten tegen? Benieuwd of een huidige partner iets laat liggen? Onze SEO audit maakt het inzichtelijk.

SEO COPYWRITING

SEO COPYWRITING

Pakkende content met de juiste keywords voor de best vindbare e-commerce shop.

TECHNISCHE SEO

TECHNISCHE SEO

Wij zorgen voor een goede indexatie, laadsnelheid, core web vitals en alles wat resulteert in de beste rankings in Google.

Technische SEO als basis

De meeste consumenten starten hun zoektocht naar een product, dienst of bedrijf in Google. SEO (Search Engine Optimization) is  enorm belangrijk voor leadgeneratie en/of sales. Als SEO bureau helpen we e-commerce organisaties bovenaan in Google te komen. Hiervoor hanteren we onze bewezen SEO aanpak, waarin we focussen op een goede techniek, het inzetten van de juiste content en het realiseren van online autoriteit.

 • Techniek: het zo optimaal mogelijk inrichten van de technische voorwaarden van websites (on-page, snelheid, robots-instructies etc.)
 • Content: de juiste content om te scoren op de juiste zoekwoorden
 • Online autoriteit: website autoriteit vergroten door middel van linkbuilding.
 

Veel gestelde vragen

Zoekmachine marketing (SEM) is een vorm van online marketing die inhoudt dat je de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten pagina’s van Google verbetert door betaalde reclame. Door op relevante trefwoorden en zinnen te bieden, kun je je website hoger in de zoekresultaten laten verschijnen, wat tot meer verkeer en aanvragen kan leiden.

Als je ernst maakt met het verbeteren van de rangschikking van je website in de zoekmachines, dan zou je moeten overwegen met een zoekmachine marketing bureau samen te werken. Zij kunnen je helpen je doelen te bereiken en je online zichtbaarheid te verbeteren. Neem vandaag nog contact op met een gerenommeerd bureau om meer te weten te komen over hundiensten en hoe ze je kunnen helpen de rangschikking van je website in de zoekmachines te verbeteren.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je zoekmachine marketing, of SEM, te verbeteren. Misschien wel het belangrijkste is ervoor te zorgen dat je website zo ontworpen en georganiseerd is dat zoekmachines je inhoud gemakkelijk kunnen vinden en indexeren. Dit betekent dat je schone, overzichtelijke code gebruikt en dat je relevante trefwoorden in je tags, titels en beschrijvingen opneemt. SEO is een lange-termijn strategie die tijd nodig heeft om resultaat op te leveren, terwijl SEA een korte-termijn strategie is die onmiddellijk resultaat kan opleveren. SEO is gratis (behalve de kosten van het inhuren van een expert), terwijl SEA geld kost.

Advertenties voor zoekmachinemarketing zijn een van de meest effectieve manieren om online potentiële klanten te bereiken. Door je te richten op trefwoorden waar gebruikers naar zoeken, kun je ervoor zorgen dat je advertentie gezien wordt door mensen die al geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Er zijn echter een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het maken van advertenties voor zoekmachinemarketing. Ten eerste moet je de juiste zoekwoorden kiezen om je op te richten. Ten tweede moet je een effectieve advertentietekst maken die gebruikers overhaalt om door te klikken naar je website. En tenslotte moet je je resultaten bijhouden, zodat je je campagnes in de loop van de tijd kunt blijven verbeteren.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kan ons team van experts je helpen.

PRIZE WInNING CASE

GARMUNDO

Door de SEA-structuur, zoektermen en kanalen af te stemmen op potentiële klanten, is de SEA omzet in DE en NL resp. met 250% en 400% gegroeid.

Garmundo vroeg onze hulp bij het realiseren van een grotere omzet via de Nederlandse en Duitse webshops. Bij deze groei was het belangrijk om rekening te houden met de sterke seasonality waar Garmundo mee te maken heeft. Daarnaast was het ook een uitdaging om verschillende zoektermen voor een plant in een effectieve SEA-structuur te gieten.

RESULTAAT
De SEA-strategie en bijbehorende optimalisaties hebben geleid tot een mooie omzetgroei in Nederland én Duitsland. In de piekperiode (voorjaar 2020) steeg de omzet van de Duitse SEA campagnes met maar liefst 250% en de omzet van de Nederlandse SEA campagnes zelfs met meer dan 400%.

NR. 1

Dutch Search Award

+250%

omzet in Duitsland

+400%

omzet in Nederland

BLOG OVER: SEA

Iedere webshop wil het: de best presterende campagnes. Vaak wordt begonnen met het optimaliseren van advertentieteksten. Een logische stap, maar verleid jij je bezoekers ook genoeg met de beschikbare Google Ads advertentie extensies? Deze extensies zijn de ideale manier om een campagne nog meer in de spotlight te zetten. Het gebruik ervan resulteert namelijk vrijwel altijd in betere resultaten. Daarom gaan we hier een paar veelgestelde vragen over advertentie extensies beantwoorden. Are you ready?

Wat zijn advertentie extensies nu precies?

Met advertentie extensies breid je een advertentie nóg meer uit. Het geeft je de optie om aanvullende informatie toe te voegen. Van meer bedrijfsinformatie tot apps en beoordelingen, het is allemaal mogelijk. Deze informatie kan worden weergegeven in de Google zoekmachine resultaten. Het woord ‘kan’ gebruiken we bewust, omdat die weergave geen garantie is. Maar laat dit je niet tegenhouden om ze in te zetten!

Waarom willen we advertenties uitbreiden?

Ten eerste kun je meer bedrijfsinformatie kwijt. Maar je advertentie valt ook beter op tussen al die anderen, vooral omdat advertenties met extensies groter van formaat zijn. Die betere online zichtbaarheid leidt tot een hogere CTR (klikfrequentie), meer verkeer en meer conversies. Een win-win-win situatie!

Wanneer worden advertentie extensies getoond?

Of je ze terugziet in een advertentie hangt af van een paar factoren. Aan de ene kant laat Google er zelf een berekening op los om te bepalen of de extensie die je toevoegt, de resultaten van je advertentie daadwerkelijk verbetert. Aan de andere kant speelt de advertentiepositie mee. Sommige extensies worden alleen vertoond als je advertentie op een toppositie staat. Over het algemeen geldt: hoe hoger je advertentiepositie, hoe groter de kans op een vertoning van je advertentie inclusief extensies.

Welke extensies zijn er allemaal?

 • Oproepextensie: voeg een telefoonnummer toe
 • Locatie-extensie: voeg het bedrijfsadres, de afstand of route naar je bedrijf toe
 • Highlight-extensie: voeg USP’s of scherpe aanbiedingen toe en promoot je bedrijf nog meer
  Per advertentie is er ruimte voor twee tot zes highlights
 • Website-informatie-extensie: markeer specifieke producten of diensten
  Per advertentie kun je kiezen uit vaste kopteksten, zoals modellen, cursussen of merken
 • Sitelinks: voeg meer links aan je advertentie toe en leidt bezoekers zo direct naar de juiste plek
  Per advertentie is er ruimte voor twee tot acht sitelinks
 • Prijsextensie: breng extra producten of services onder de aandacht
  Per advertentie is er ruimte voor maximaal 8 prijsextensies
 • App-extensies: promoot je app en link direct door naar de Google Play of App Store
 • Geautomatiseerde extensies: dit zijn veelal dynamische varianten van de hierboven besproken handmatige extensies. Deze maakt Google dan ook zelf aan en worden vertoond op het moment dat Google ads voorspelt dat ze bijdragen aan een hogere advertentieprestatie. Bijvoorbeeld verkopersbeoordelingen extensies

Kosten advertentie extensies extra geld?

Nee, het toevoegen van extensies in Google Ads is gratis. Vanzelfsprekend gaat het inzetten van advertenties wel altijd gepaard met kosten, maar de kosten voor een (click-per-cost) op een advertentie zonder of met extensies zijn hetzelfde.

Neem contact op

Ben je nu op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden van advertentie extensies in Google Ads? 

Advertentie extensies: gebruik jij ze al?
Roel

HI! IK BEN ROEL.

OPRICHTER VAN TOMAHAWK.
IK HELP JE GRAAG
VERDER

Neem met me contact op. 

Schuiven naar boven