SEA Uitbesteden

SEA UITBESTEDEN

SEA UITBESTEDEN

Haal meer rendement uit je betaalde advertenties

De ontwikkelingen binnen SEA gaan enorm snel en de concurrentie is vaak moordend. Om bij te blijven en het maximale uit je campagnes te halen kan het daarom erg interessant zijn om je SEA uit te besteden bij een bureau als Tomahawk Digital Marketing. We vertellen je graag over wat we doen en onze werkwijze.

We nemen zorg uit handen voor

GOOGLE ADS

GOOGLE ADS

Van meer verkeer tot meer omzet, met de juiste advertentievormen en kanalen behalen we de doelstelling.

GOOGLE SHOPPING ADS

GOOGLE SHOPPING ADS

Verleid koopgerichte klanten tot aankoop met afbeeldingen en prijzen bij producten.

MICROSOFT ADS

MICROSOFT ADS

Naast Google Ads mag Microsoft ads natuurlijk niet ontbreken in de SEA strategie. Uiteraard weten wij ook hier van de hoed en de rand.

SEA AUDIT

SEA AUDIT

Vallen de resultaten tegen? Is er behoefte aan een analyse van de resultaten van een huidige partner? Onze audit maakt het inzichtelijk.

FEED MANAGEMENT

FEED MANAGEMENT

Automatisering en e-commerce gaan hand in hand, goed feedmanagement is hierbij de sleutel tot succes

REMARKETING

REMARKETING

Twijfelende klanten overtuigen om alsnog te converteren, blijf top-of-mind bij prospects slimme remarketing.

INVENTORY

INVENTORY

Dynamische advertenties die zich automatisch aanpassen aan productassortiment - en voorraad.

SEA uitbesteden bij een online marketing bureau

Door te adverteren met SEA kan je op een erg lucratieve manier leads verwerven of meer omzet genereren. Voor veel ondernemingen is SEA daarom niet weg te denken binnen de marketingmix. Het uitbesteden van SEA kan daarnaast erg interessant zijn. Zoals gezegd: de concurrentie is vaak moordend en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Tomahawk is altijd op de hoogte van de laatste feiten en helpt al jaren bij het groeien van webshops.

Direct resultaten behalen met SEA

Anders dan bij een SEO, werpt SEA (Google Ads en Microsoft Ads) direct zijn vruchten af. Dit komt doordat je met enkele werkzaamheden aan de slag kunt en zichtbaar bent in de betaalde zoekresultaten. Binnen SEO kijk je altijd naar een lange termijn strategie. Je kunt immers niet direct een toppositie bemachtigen in de organische zoekresultaten.

Wanneer je SEA uitbesteden?

Als ondernemer kom je eigenlijk altijd handen tekort. Waarom zou je dus je SEA niet laten uitbesteden door een SEA bureau? Het maken en managen van campagnes kost veel tijd en vereist de nodige kennis. Het onjuist managen van campagnes kan daardoor veel geld kosten. 

Door samen te werken met Tomahawk Digital Marketing als SEA bureau is het mogelijk de kosten te beheersen en te focussen op jouw bedrijfsdoelstellingen. Ook zorgen we dat campagnes altijd meebewegen met de laatste trends. Hierdoor zijn we met onze campagnes altijd een stapje voor op de concurrentie.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op en we vertellen je graag over onze werkwijze.

PRIZE WInNING CASE

GARMUNDO

Door de SEA-structuur, zoektermen en kanalen af te stemmen op potentiële klanten, is de SEA omzet in DE en NL resp. met 250% en 400% gegroeid.

Garmundo vroeg onze hulp bij het realiseren van een grotere omzet via de Nederlandse en Duitse webshops. Bij deze groei was het belangrijk om rekening te houden met de sterke seasonality waar Garmundo mee te maken heeft. Daarnaast was het ook een uitdaging om verschillende zoektermen voor een plant in een effectieve SEA-structuur te gieten.

RESULTAAT
De SEA-strategie en bijbehorende optimalisaties hebben geleid tot een mooie omzetgroei in Nederland én Duitsland. In de piekperiode (voorjaar 2020) steeg de omzet van de Duitse SEA campagnes met maar liefst 250% en de omzet van de Nederlandse SEA campagnes zelfs met meer dan 400%.

NR. 1

Dutch Search Award

+250%

omzet in Duitsland

+400%

omzet in Nederland

BLOG OVER: SEA

Iedere webshop wil het: de best presterende campagnes. Vaak wordt begonnen met het optimaliseren van advertentieteksten. Een logische stap, maar verleid jij je bezoekers ook genoeg met de beschikbare Google Ads advertentie extensies? Deze extensies zijn de ideale manier om een campagne nog meer in de spotlight te zetten. Het gebruik ervan resulteert namelijk vrijwel altijd in betere resultaten. Daarom gaan we hier een paar veelgestelde vragen over advertentie extensies beantwoorden. Are you ready?

Wat zijn advertentie extensies nu precies?

Met advertentie extensies breid je een advertentie nóg meer uit. Het geeft je de optie om aanvullende informatie toe te voegen. Van meer bedrijfsinformatie tot apps en beoordelingen, het is allemaal mogelijk. Deze informatie kan worden weergegeven in de Google zoekmachine resultaten. Het woord ‘kan’ gebruiken we bewust, omdat die weergave geen garantie is. Maar laat dit je niet tegenhouden om ze in te zetten!

Waarom willen we advertenties uitbreiden?

Ten eerste kun je meer bedrijfsinformatie kwijt. Maar je advertentie valt ook beter op tussen al die anderen, vooral omdat advertenties met extensies groter van formaat zijn. Die betere online zichtbaarheid leidt tot een hogere CTR (klikfrequentie), meer verkeer en meer conversies. Een win-win-win situatie!

Wanneer worden advertentie extensies getoond?

Of je ze terugziet in een advertentie hangt af van een paar factoren. Aan de ene kant laat Google er zelf een berekening op los om te bepalen of de extensie die je toevoegt, de resultaten van je advertentie daadwerkelijk verbetert. Aan de andere kant speelt de advertentiepositie mee. Sommige extensies worden alleen vertoond als je advertentie op een toppositie staat. Over het algemeen geldt: hoe hoger je advertentiepositie, hoe groter de kans op een vertoning van je advertentie inclusief extensies.

Welke extensies zijn er allemaal?

 • Oproepextensie: voeg een telefoonnummer toe
 • Locatie-extensie: voeg het bedrijfsadres, de afstand of route naar je bedrijf toe
 • Highlight-extensie: voeg USP’s of scherpe aanbiedingen toe en promoot je bedrijf nog meer
  Per advertentie is er ruimte voor twee tot zes highlights
 • Website-informatie-extensie: markeer specifieke producten of diensten
  Per advertentie kun je kiezen uit vaste kopteksten, zoals modellen, cursussen of merken
 • Sitelinks: voeg meer links aan je advertentie toe en leidt bezoekers zo direct naar de juiste plek
  Per advertentie is er ruimte voor twee tot acht sitelinks
 • Prijsextensie: breng extra producten of services onder de aandacht
  Per advertentie is er ruimte voor maximaal 8 prijsextensies
 • App-extensies: promoot je app en link direct door naar de Google Play of App Store
 • Geautomatiseerde extensies: dit zijn veelal dynamische varianten van de hierboven besproken handmatige extensies. Deze maakt Google dan ook zelf aan en worden vertoond op het moment dat Google ads voorspelt dat ze bijdragen aan een hogere advertentieprestatie. Bijvoorbeeld verkopersbeoordelingen extensies

Kosten advertentie extensies extra geld?

Nee, het toevoegen van extensies in Google Ads is gratis. Vanzelfsprekend gaat het inzetten van advertenties wel altijd gepaard met kosten, maar de kosten voor een (click-per-cost) op een advertentie zonder of met extensies zijn hetzelfde.

Neem contact op

Ben je nu op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden van advertentie extensies in Google Ads? 

Advertentie extensies: gebruik jij ze al?
Roel

HI! IK BEN ROEL.

OPRICHTER VAN TOMAHAWK.
IK HELP JE GRAAG
VERDER

Neem met me contact op. 

Schuiven naar boven