Magento 2: alles wat je over de migratie moet weten

Blog

Magento 2: alles wat je over de migratie moet weten

Blog

Magento 2: alles wat je over de migratie moet weten

Is de overstap van Magento 1 naar Magento 2 nog niet gemaakt? De support voor Magento 1 stopt in juni 2020 dus nu is hét moment voor de grote Magento migratie. Maar dat is niet de enige reden. Magento 2 biedt veel voordelen in vergelijking tot zijn voorganger. Ontdek in deze blog welke dat zijn en welke stappen er gezet moeten worden voor een soepele overgang van Magento 1 naar 2.

De voordelen van Magento 2

In Nederland draaien meer dan 12.000 websites op Magento, waarmee dit e-commerceplatform de populairste van Nederland is. Grote kans dat mensen die dit lezen hier één van zijn. Dan is het goed om te weten dat de overstap van Magento 1 naar Magento 2 veel voordelen met zich meebrengt. Daarom volgt hier een opsomming van de belangrijkste.

Snellere laadtijd

De laadtijd van Magento 1 laat soms te wensen over. Met Magento 2 is dit probleem opgelost: de laadtijd is gemiddeld 20% sneller. Goed voor de Google ranking én voor klanten. Fun fact: 45% van de online shoppers verwacht dat een website binnen 2 seconden laadt.

Eenvoudig betalingsproces

Over het algemeen geldt: hoe eenvoudiger het betaalproces, hoe minder klanten afhaken en hoe meer omzet een webshop draait. In Magento 2 is het betaalproces aangepast van zes naar twee stappen en wordt er een Instant Purchase (Direct kopen) mogelijkheid aangeboden. Ideaal voor terugkerende bezoekers, want betaal- en verzendinformatie wordt dus opgeslagen.

Gebruikersvriendelijke interface

De ingewikkelde interface van Magento 1 heeft plaatsgemaakt voor een overzichtelijke en eenvoudige interface in Magento 2. Tools vinden, producten aanmaken of wijzigen, in Magento 2 kunnen we het gewoon zelf doen.

Mobielvriendelijke webshop

Gemiddeld doet 34% van alle Nederlanders per maand een online aankoop via hun mobiel. Dit getal blijft jaarlijks groeien en daarom ontkomen we niet meer aan een mobielvriendelijke website. Magento 2 springt dan ook op de mobile first bandwagon en geeft mobiele apparaten de hoogste prioriteit.

Hoe gaat een Magento migratie in zijn werk?

Met het stoppen van Magento 1 support wordt Magento 1 niet-ondersteunde software. Geen doorontwikkelingen en updates meer. Daarbij heeft de migratie meer voeten in de aarde dan je misschien denkt. Features van je huidige Magento 1 webshop kun je bijvoorbeeld niet zomaar overnemen. Redenen genoeg om de migratie nu in werking te stellen. Maar hoe pak je dat aan?

Stap 1: Plannen maar

Haal jij de meeste conversies uit december? Plan de migratie dan niet voor deze periode in! Kies een periode waarin je klanten het minste last zullen ondervinden van de eventuele migratie en jij geen omzet mist.

Stap 2: Inventariseren

Welke data moet worden meegenomen? Welke extensies zijn belangrijk? Is er custom code? Is dit het moment om de lay-out aan te passen? Inventariseer wat je wilt en stel samen met een Magento specialist een migratieplan op.

Stap 3: Tijd voor de migratie

Als alles in kaart is gebracht kan het daadwerkelijke migreren van je database of data beginnen. Denk hierbij ook aan SEO migratie. Want je huidige positie in Google wil je na al je harde werk niet verliezen.

Stap 4: Testen, testen, testen

Voor converterende bezoekers is een soepel lopende webshop nodig. Daarom wordt niets live gezet zonder dat de functionaliteiten zijn getest. Eventuele problemen worden opgelost en na deze testfase wordt je webshop gelanceerd.

Hoe wij je helpen met de Magento migratie?

Denk je nu bij zelf: “ik ben klaar voor de overstap, maar hoe pak ik dat aan?” Dat gaan we regelen. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • dit hét moment is voor het onder handen nemen van productcategorieën? Wij bekijken de gevolgen voor de URL-structuur en implementeren een 301-schema om positiedalingen in Google te voorkomen.
  • e-mail service provider dotdigital in Magento 2 is ingebouwd, waarmee e-mailmarketing automations binnen handbereik liggen? Dankzij onze jarenlange ervaring zetten wij de perfecte automations voor je op.
  • tracking voor o.a. Google Analytics opnieuw moet worden ingebouwd? We analyseren de verschillen tussen je oude en nieuwe webshop en werken uit welke configuratie-aanpassingen we moeten doen om de data-integriteit tijdens de migratie te waarborgen.
  • je voor de technische ontwikkeling van je webshop terecht kunt bij één van onze partners. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie over deze technische partners.

Neem contact op

Samen zorgen we ervoor dat jouw Magento 2 migratie zonder problemen verloopt. Dus neem vandaag nog contact met ons op.

Magento 2: alles wat je over de migratie moet weten

Hi!

Eén van de specialisten.
IK HELP JE GRAAG VERDER

Neem contact met ons op.

Schuiven naar boven