De grote SEO migratie checklist

Blog

De grote SEO migratie checklist

Een soepele verhuizing naar je nieuwe e-commerce shop regel je met onze SEO migratie checklist.

We staan altijd weer met onze oren te klapperen als we horen dat SEO is onderschat bij de overstap van een oude naar een nieuwe e-commerce shop. Veel grote namen zijn je voorgegaan. Rabobank, KLM, Transavia – allemaal hadden ze een kostbaar “oops, we zijn niet meer vindbaar in Google” moment. Dit willen we niet voor jouw nieuwe webshop. Maar dat gaat je ook niet overkomen met deze überhandige SEO migratie checklist.

Waarom is SEO zo belangrijk bij migratie?

Je hebt hard gewerkt aan het verkrijgen van een sterke positie in Google voor je oude e-commerce shop. Bezoekers weten je goed te vinden via de zoekresultaten. Bij de migratie naar je nieuwe e-commerce shop wil je niet dat deze positie verdwijnt. Al de opgebouwde historie en linkwaarde moeten meeverhuizen én je wilt geen bezoekersaantallen en conversie verliezen. Dáárom is SEO zo belangrijk.

Onze SEO specialist Jelle aan het woord

H1, een partner van ons waar we vaker mee samenwerken, heeft ons een tijdje geleden gevraagd om meer uit te leggen over het belang van een SEO-migratie. In gesprek met Angelique Nanning van H1, vertelt Jelle in deze video zelf welke stappen je moet ondernemen. Liever gelijk door naar de checklist zelf? Die staat onder de video!

De voorbereidende SEO migratie checklist

Als je de checklist succesvol hebt doorlopen is je nieuwe e-commerce shop ready to go. Maar een migratie is niet alleen werk vooraf. Dit is niet voor niets een voorbereidende SEO migratie checklist.

De nazorg SEO migratie checklist

Neem contact op

Misschien denk je nu: hartstikke handig die SEO migratie checklist, maar ik heb hulp nodig. Laat het ons weten. We hebben al veel succesvolle migraties uitgevoerd. Bekijk maar eens hoe we 30% organische groei realiseerden met een internationale domeinmigratie voor Trucks.nl.

De grote SEO migratie checklist
Schuiven naar boven