Tomahawk Blog

Tomatalk: wat is het fijn om Tomahawk-stagiair te zijn

Onze stagiair Lukas Lorenz is bijna klaar met zijn stage en wij vonden dat een mooi moment om met deze olijke Duitser te babbelen over zijn tijd bij Tomahawk. Zijn we een beetje lief voor hem geweest? Geheel in stijl met zijn initialen legt hij aan de hand van de letter L uit wat een stage bij Tomahawk leuk maakt!

Oké, Lukas is niet echt een doorsnee stagiair te noemen. Hij was al bij ons in dienst als werkstudent. Hoe ga je van een bijbaan naar een stage? Lukas: “Toen ik begon met mijn studie Communicatie aan de HAN was ik op zoek naar een bijbaan. Het leek me handig als ik iets zou kunnen doen waarbij mijn moedertaalkennis van de Duitse taal van pas zou komen, dus ik googelde op ‘marketing Nijmegen-Duitsland’. Zo belandde ik op de website van Tomahawk.” Na wat contact over en weer trad Lukas bij ons in dienst als werkstudent voor één dag per week. Voor zijn studie was het nodig om een stage te doen, en waarom zou je verder zoeken als jouw bijbaan aan de criteria voldoet? En zo geschiedde: Lukas evolueerde van werkstudent naar stagiair.

20231123-61-447A0405-TedVA

LINGUA FRANCA

We zagen Lukas opeens een stuk vaker op kantoor en onder begeleiding van SEA-Marketeer Claudio ging hij aan de slag met zijn stage. “Claudio was een goede stagebegeleider. Hij gaf mij genoeg uitdagingen, aan de andere kant stond hij altijd klaar om mij te helpen. De menselijke kant is erg belangrijk bij Tomahawk, iedereen moet zich prettig voelen op kantoor. Claudio wist dat goed uit te dragen en hij had zichtbaar plezier in het begeleiden.”

Bij Tomahawk op kantoor is het Nederlands de lingua franca. Lukas: “In het begin had ik nog een beetje moeite met het Nederlands. Veel vaktaal was in het Nederlands, daar heb ik wel veel van geleerd. Mijn Nederlands is supersnel verbeterd en ondertussen is het zelfs beter dan mijn Engels. Tegelijk merk ik dat ze het bij Tomahawk mijn bijdrage op het gebied van de Duitse taal erg waarderen.” Net als Lukas is Claudio opgegroeid met de Duitse taal. Voor onderling overleg en voor overleg met klanten was dat ideaal: “Duits is mijn moedertaal en fundamentele kennis van een taal zorgt ervoor dat je je beter kan uitdrukken, dat is toch anders wanneer je het later erbij leert.” Ofwel: waar Duolingo stopt, begint Lukas.

LeerzaMe ervaring

Lukas vond zijn stage leerzaam: “Als stagiair word je altijd in het diepe gegooid, alles is nieuw. Uiteindelijk leer je daarvan het meeste, vooral om zelfstandig te werken. Zo mocht ik aansluiten bij klantenmeetings en meer uitvoerende taken op me nemen. Tomahawk zag dat ik op mijn plek was, daardoor kreeg ik meer verantwoordelijkheden omdat zij het wisten dat ik capabel genoeg was. Ik zat opeens aan de knoppen voor campagnes waar flinke geldbedragen aan verbonden waren. Het vertrouwen vanuit Tomahawk maakte mij zelfverzekerd.”

Liefste collega's

“Wat Tomahawk zo speciaal maakt is dat de werknemers hier behoorlijk divers zijn in hun specialisaties, waardoor iedereen elkaar aanvult. Het grote voordeel hiervan is er altijd iemand is om jou te helpen als je iets zelf niet weet. Officieel krijg je als stagiair één begeleider, in de praktijk werk je met het hele team samen. Alle collega’s hebben hun eigen manier van werken en dat betekent dat je kan leren van al die verschillende stijlen. Ze zijn allemaal ontzettend behulpzaam.”

LEVE DE LOL

Wat stage lopen bij Tomahawk zo leuk maakt is volgens Lukas de gezonde mix van hard werken en gezelligheid. “Als het om werk gaat, is het serieus en zijn we allemaal doelgericht. Daardoor hebben we genoeg tijd en ruimte over om samen lol te hebben. Dat zie je terug in de sfeer op kantoor: iedereen kan erg goed met elkaar omgaan. ” Als we aan hem vragen wat het hoogtepunt was van zijn stage noemt hij er twee, waarmee die mix goed naar voren komt.

Lukas: “Qua werk is het hoogtepunt de eigen verantwoordelijkheid die ik kreeg op het gebied van klantencommunicatie. Voor een klantenmeeting mocht ik in het Engels een rapportage presenteren, dat vond ik erg spannend. Claudio had gezegd dat ik het niet per se hoefde te doen, maar hij wist dat ik het zou kunnen. Hij stond continu klaar om mij te helpen als dat nodig was. Ik heb de presentatie gehouden en ik ben blij dat ik deze kans kreeg.”

Lukas begon zijn tijd als stagiair met het Tomahawk teamuitje, wat perfect uitkwam: “Als werkstudent zat ik er maar één dag per week. Ik zag dat nieuwe collega’s die er later bij kwamen makkelijker connecties maakten met het hele team, omdat zij er meerdere dagen per week aanwezig waren. Als stagiair was ik gelukkig vaker op kantoor, waardoor ik meer lol kreeg in de samenwerkingen.” Het teamuitje was de kers op de taart: “We gingen bubbelvoetballen, een escape room oplossen en paintballen. Ik leerde iedereen veel beter kennen en voelde me echt onderdeel van het team. Het was een enorm afwisselende dag waardoor je met iedereen een connectie kon maken.”

Lukaswijsheid

Lukas heeft wijze raad voor de toekomstige Tomahawk-stagiair: “Wees jezelf. Je moet niet denken dat je iets moet bewijzen. Je leert zo veel in zo’n korte tijd, dat houdt je zelfvertrouwen niet eens bij. Soms kreeg ik een vraag waarbij ik dacht dat ik het antwoord niet wist, ik onderschatte hoe goed ik in mijn werk was geworden. Het is zo’n zonde dat als je in die gedachtegang meegaat: je kan het wél en iedereen om je heen heeft dat al lang gezien!”

Langer bij Tomahawk

Gelukkig hoeven we Lukas niet te missen bij Tomahawk: na zijn stagetijd keert hij terug naar zijn oude positie als werkstudent, deze keer met een extra dosis verbinding met zijn team. Wij kijken uit naar die paar uur in de week dat hij gezellig bij ons zit. Of het nou gaat om zijn marketingvaardigheden, excellente kennis van het Duits of zijn talent om ons van restjes eten af te helpen: als het aan ons ligt, is Lukas onmisbaar.

Roel

Samenwerken?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Ik help je graag verder vanuit ons kantoor in Nijmegen.