Organische positiestijging door slim gebruik interne link juice

SUCCESVERHALEN

Organische positiestijging door slim gebruik interne link juice

SUCCESVERHALEN

Organische positiestijging door slim gebruik interne link juice

Top 3

notering voor keywords

+67%

organisch verkeer

Betere

linkstructuur

Door de onderlinge autoriteit van webpagina’s op strategische wijze in te zetten, steeg het organische verkeer met 67%.

Over Pacific Island Travel

Pacific Island Travel is de specialist in op maat gemaakte reizen naar Nieuw-Zeeland, Australië, Hawaii en de eilanden in de Stille Zuidzee.

Uitdaging

Hoe kun je met minimale middelen een stijging in SEO posities realiseren? Dit was de uitdaging waar wij voor kwamen te staan, want Pacific Island Travel was onvoldoende vindbaar op haar belangrijkste zoektermen.

Aanpak

We kwamen er na een analyse achter dat een aantal van de belangrijkste pagina’s op de website werden ondergewaardeerd. Dit bleek het gevolg van interne link juice. Interne link juice is simpel gezegd de waarde die webpagina X meekrijgt, omdat webpagina Y naar webpagina X linkt.

Op de website van Pacific Island Travel werden de belangrijkste webpagina’s als minder belangrijk gezien door zoekmachines en scoorden ze te laag in de zoekresultaten. Om deze belangrijke pagina’s beter te laten ranken is een nieuwe interne linkstructuur uitgedacht waarbij de belangrijkste pagina’s meer autoriteit zouden krijgen.

Resultaat

  • De aanpassing van de linkstructuur heeft geleid tot een stijging van belangrijke zoekwoorden naar posities 1, 2 en 3. Dankzij deze positiestijging is het totale organische verkeer in vergelijking tot 2018 gestegen met maar liefst 67%.
ZoekwoordMnd. zoekvolumeStartpositieHuidige positie
Vakantie Hawaii2.90081
Hawaii33.10053
Hawaii reis48042
Organische positiestijging door slim gebruik interne link juice

ONLINE MARKETING
NEDERLAND
EN OVER DE
GRENS

WIJ HELPEN JE GROEIEN

Dagelijks helpen wij e-commercebedrijven groeien in buiten-en binnenland zonder dat hier direct een torenhoog budget voor nodig is. We geloven namelijk in stapsgewijze groei. Dat begint vaak met het optimaliseren van bestaande campagnes en het plukken van laaghangend fruit. Kan SEA het meeste voor je e-commerce shop betekenen? Dan beginnen we daarmee. Zo bewijzen we onszelf en met die resultaten creëren we vanzelf ruimte om te investeren in andere diensten.

Als je voor ons kiest, merk je vanzelf dat we altijd net die extra stap zetten. Heb je een vraag over een dienst die je niet bij ons afneemt? Of zit je met een andere online marketing gerelateerde vraag in je maag? Stel ze aan ons!
Heb je een sparringpartner nodig? Die heb je bij deze gevonden. Samen gaan we voor een succesvolle en langdurige samenwerking.

GARMUNDO

SEA omzetgroei in DE en NL resp. met 250% en 400%

Door de SEA-structuur, zoektermen en kanalen af te stemmen op potentiële klanten, is de SEA omzet in DE en NL resp. met 250% en 400% gegroeid.

Uitdaging

Garmundo vroeg onze hulp bij het realiseren van een grotere omzet via de Nederlandse en Duitse webshops. Bij deze groei was het belangrijk om rekening te houden met de sterke seasonality waar Garmundo mee te maken heeft. Daarnaast was het ook een uitdaging om verschillende zoektermen voor een plant in een effectieve SEA-structuur te gieten.

Resultaat

De SEA-strategie en bijbehorende optimalisaties hebben geleid tot een mooie omzetgroei in Nederland én Duitsland. In de piekperiode (voorjaar 2020) steeg de omzet van de Duitse SEA campagnes met maar liefst 250% en de omzet van de Nederlandse SEA campagnes zelfs met meer dan 400%.

Schuiven naar boven