Indrukwekkende internationale SEO-groei na complexe platformmigratie

SUCCESVERHALEN

Indrukwekkende internationale SEO-groei na complexe platformmigratie

SUCCESVERHALEN

Indrukwekkende internationale SEO-groei na complexe platformmigratie

+9.950

relevante SEO-landingspagina's

+54.000

maandelijkse bezoekers

4800 > 7500

top 10 noteringen in Nederland

Met de platformmigratie zijn meer dan 10.000 relevante SEO pagina’s per land gecreëerd en werd binnen 2 maanden een organische groei van 19% behaald.

Over Trucks

Trucks.nl is een toonaangevend internationaal platform waarop aanbieders van trucks, werkvoertuigen, auto’s en voertuigonderdelen adverteren. Zo vinden internationale aanbieders en kopers van voertuigen elkaar dagelijks.

Uitdaging

Het voormalige systeem dat ten grondslag lag aan het Trucks.nl platform, vormde een beperking voor verdere groei. Een migratie bleek een must, maar brengt altijd een enorm risico met zich mee. Vooral als je weet dat Trucks.nl een 100% online focus heeft waarbij organisch verkeer verantwoordelijk is voor 63% van de acquisitie. Aan ons de taak om de platformmigratie succesvol te volbrengen met op korte termijn het minimaliseren van verlies in websitebezoekers en op lange termijn het vergroten van de organische vindbaarheid.

Aanpak

Dankzij brainstormsessies wisten we waar het grootste mankement binnen de website lag: er waren maar 4 relevante indexeerbare pagina’s beschikbaar in het topmenu. Daarom begonnen we met het uitdenken van een websitestructuur en bijpassende URL-opbouw op basis van het Trucks.nl aanbod. 

Het resultaat was een maximaal relevante en korte URL-opbouw waarbij zelfs de productgroep-, categorie- en subcategorie combinaties teruggebracht werden tot één slug. Dit vereiste vanuit ons een complexe instructie opgenomen in het instructiedocument, en een goede samenwerking met de specialisten en het development team van Trucks.nl.

Vanwege het zeer afwisselende aanbod zijn er in totaal meer dan 10.000 relevante SEO-landingspagina’s per taal gecreëerd die zowel de shorttail als longtail zoekmarkt bedienen. De gebruikte terminologie is gecombineerd met relevante indexeerbare filtermogelijkheden zoals het land van herkomst of merk.

Om van de migratie een succes te maken, hebben we nog meer optimalisaties gedefinieerd die stuk voor stuk zijn uitgevoerd:

 • 301-redirect module 
 • Canonicalization, robots-instructies, paginatie, next-prev
 • Meertaligheidinstructie
 • Interne linkstructuur (van breadcrumbs tot interne links)
 • Metadata (van gepersonaliseerde title tags & metadescription formules, rich media
 • tot verwerking van open graph data)
 • Sitemaps
 • On-page content (custom landingspagina’s, SEO-content, evergreen afbeeldingen)
 • Omgang met categorieën bestaande uit geen of één voertuig(en)
 • Event tracking en taalherkenning adviezen

Omdat niet alleen de website structuur, maar ook het hele design van Trucks.nl werd gewijzigd, was de platformmigratie complex. De website moest namelijk in één keer worden omgezet. Om dit in goede banen te leiden zijn tientallen crawls gedraaid en zaten meerdere Tomahawk én Trucks.nl specialisten bovenop dit proces. Ook na de livegang zijn crawls en checks gedaan om de indexatie op de voet te volgen

Resultaat

Ondanks de complexiteit is het migratieproces goed verlopen en dat blijkt wel uit de resultaten die we hebben geboekt:

 • Van circa 50 naar méér dan 10.000 relevante SEO-landingspagina’s per land.
 • Een groei van 19% organische sessies voor alle landen binnen 2 maanden. Dit zijn 54.000 extra maandelijkse bezoekers.

 • Binnen 5 maanden van 4.800 naar ruim 7.500 top 10 noteringen in Nederland. En ook buiten Nederland hebben we stijgingen gerealiseerd, zoals je kunt zien in de tabel hieronder.
Dankzij een intensieve samenwerking en een strategie passend bij de doelstellingen van Trucks.nl, is het websiteverkeer enorm toegenomen en wordt de website zeer goed gevonden op relevante termen. Trucks.nl wordt niet meer beperkt in het realiseren van organische groei.
Indrukwekkende internationale SEO-groei na complexe platformmigratie

ONLINE MARKETING
NEDERLAND
EN OVER DE
GRENS

WIJ HELPEN JE GROEIEN

Dagelijks helpen wij e-commercebedrijven groeien in buiten-en binnenland zonder dat hier direct een torenhoog budget voor nodig is. We geloven namelijk in stapsgewijze groei. Dat begint vaak met het optimaliseren van bestaande campagnes en het plukken van laaghangend fruit. Kan SEA het meeste voor je e-commerce shop betekenen? Dan beginnen we daarmee. Zo bewijzen we onszelf en met die resultaten creëren we vanzelf ruimte om te investeren in andere diensten.

Als je voor ons kiest, merk je vanzelf dat we altijd net die extra stap zetten. Heb je een vraag over een dienst die je niet bij ons afneemt? Of zit je met een andere online marketing gerelateerde vraag in je maag? Stel ze aan ons!
Heb je een sparringpartner nodig? Die heb je bij deze gevonden. Samen gaan we voor een succesvolle en langdurige samenwerking.

GARMUNDO

SEA omzetgroei in DE en NL resp. met 250% en 400%

Door de SEA-structuur, zoektermen en kanalen af te stemmen op potentiële klanten, is de SEA omzet in DE en NL resp. met 250% en 400% gegroeid.

Uitdaging

Garmundo vroeg onze hulp bij het realiseren van een grotere omzet via de Nederlandse en Duitse webshops. Bij deze groei was het belangrijk om rekening te houden met de sterke seasonality waar Garmundo mee te maken heeft. Daarnaast was het ook een uitdaging om verschillende zoektermen voor een plant in een effectieve SEA-structuur te gieten.

Resultaat

De SEA-strategie en bijbehorende optimalisaties hebben geleid tot een mooie omzetgroei in Nederland én Duitsland. In de piekperiode (voorjaar 2020) steeg de omzet van de Duitse SEA campagnes met maar liefst 250% en de omzet van de Nederlandse SEA campagnes zelfs met meer dan 400%.

Schuiven naar boven