Hoge posities in SEO door op maat optimalisaties

SUCCESVERHALEN

Hoge posities in SEO door op maat optimalisaties

SUCCESVERHALEN

Hoge posities in SEO door op maat optimalisaties

+100%

conversies

+30%

bezoekers

+35%

conversieratio

SEO optimalisaties en websiteverbeteringen zorgen voor groei in posities, bezoekers en conversies.

Over Energieleveranciers

Energieleveranciers.nl is een onafhankelijke energievergelijkingssite, opgericht in 2004. Op de site kunnen bezoekers energieprijzen vergelijken en eenvoudig overstappen naar een andere leverancier.

Uitdaging

Meer bezoekers en conversies realiseren met de inzet van online marketing.

Aanpak

We zijn gestart met vooronderzoek en usertesting. Aan de hand van deze resultaten hebben we de belangrijkste onderdelen van Energieleveranciers.nl – de calculator, resultatenlijst en het overstapformulier – verbeterd. De volgende stap was het doorvoeren van zoekmachineoptimalisaties en het uit handen nemen van Google Ads en Bing Ads campagnebeheer. Met het inrichten van complexe remarketingcampagnes en Gmail Sponsored Campagnes waren we in staat de maximale kosten per conversie te verlagen.

Door de inzet van linkbuilding en geoptimaliseerde content (blogs, social media, nieuwsbrief) hebben we niet alleen het aantal bezoekers verhoogd, maar ook de betrokkenheid bij het merk.

Resultaat

Dankzij hoge posities op belangrijke zoekwoorden trekt Energieleveranciers.nl inmiddels meer dan 1 miljoen unieke bezoekers per jaar. De zichtbaarheid in Google zorgt er al meerdere jaren voor dat Energieleveranciers.nl zeer goed scoort in het SEO-zichtbaarheidonderzoek van SEO Effect.

Dankzij de websiteverbeteringen is het conversieratio gestegen tot 8% en het aantal conversies tot 8,5%. De SEA-campagnes hebben bijgedragen aan een indrukwekkende groei en een gemiddelde stijging (YoY) van:

  • Bezoekers: +30%
  • CTR: +50%
  • Conversies: +100%
  • Conversieratio: +35%

Daarnaast hebben we een groei van 14% in organisch verkeer gerealiseerd en een 12% groei in conversies.

Hoge posities in SEO door op maat optimalisaties

ONLINE MARKETING
NEDERLAND
EN OVER DE
GRENS

WIJ HELPEN JE GROEIEN

Dagelijks helpen wij e-commercebedrijven groeien in buiten-en binnenland zonder dat hier direct een torenhoog budget voor nodig is. We geloven namelijk in stapsgewijze groei. Dat begint vaak met het optimaliseren van bestaande campagnes en het plukken van laaghangend fruit. Kan SEA het meeste voor je e-commerce shop betekenen? Dan beginnen we daarmee. Zo bewijzen we onszelf en met die resultaten creëren we vanzelf ruimte om te investeren in andere diensten.

Als je voor ons kiest, merk je vanzelf dat we altijd net die extra stap zetten. Heb je een vraag over een dienst die je niet bij ons afneemt? Of zit je met een andere online marketing gerelateerde vraag in je maag? Stel ze aan ons!
Heb je een sparringpartner nodig? Die heb je bij deze gevonden. Samen gaan we voor een succesvolle en langdurige samenwerking.

GARMUNDO

SEA omzetgroei in DE en NL resp. met 250% en 400%

Door de SEA-structuur, zoektermen en kanalen af te stemmen op potentiële klanten, is de SEA omzet in DE en NL resp. met 250% en 400% gegroeid.

Uitdaging

Garmundo vroeg onze hulp bij het realiseren van een grotere omzet via de Nederlandse en Duitse webshops. Bij deze groei was het belangrijk om rekening te houden met de sterke seasonality waar Garmundo mee te maken heeft. Daarnaast was het ook een uitdaging om verschillende zoektermen voor een plant in een effectieve SEA-structuur te gieten.

Resultaat

De SEA-strategie en bijbehorende optimalisaties hebben geleid tot een mooie omzetgroei in Nederland én Duitsland. In de piekperiode (voorjaar 2020) steeg de omzet van de Duitse SEA campagnes met maar liefst 250% en de omzet van de Nederlandse SEA campagnes zelfs met meer dan 400%.

Schuiven naar boven