Stijging van 250% in omzet door search optimalisaties

SUCCESVERHALEN

Stijging van 250% in omzet door search optimalisaties

SUCCESVERHALEN

Stijging van 250% in omzet door search optimalisaties

+10%

ROAS

+250%

omzet

+470%

conversies

Onze geïntegreerde SEO en SEA aanpak heeft geleid tot kostenbesparing en meer rendement voor Combifit.

Over Combifit

Als online groothandel in de beglazingswereld, kun je bij Combifit terecht voor alle benodigheden en materialen voor het plaatsen van glas. Alleen het glas zelf is niet in de webshop te koop. Ook verkrijgbaar zijn producten voor de montage-, gevelbouwers-, kozijn,- en schildersproducerende wereld.

Uitdaging

Aan ons was het de taak om Combifit’s online business naar een hoger niveau te tillen. Het vergroten van het online marktaandeel moest leiden tot een stijging van de omzet en het aantal bestellingen.

Aanpak

De eerste stap was het optimaliseren van de Google Search- en Shopping-campagnestructuur. Dankzij deze optimalisatie konden we het campagnebudget zo gericht mogelijk inzetten op basis van zoekintentie van potentiële klanten en de fase van het aankoopproces waarin zij zich bevinden. Daarnaast hebben we geavanceerd bid management toegepast door Google en Bing Ads te integreren in DoubleClick. Met behulp van DoubleClick hebben we de volledige conversiefunnel in kaart gebracht, om zo gerichter te adverteren. Tenslotte hebben we met diverse content verbeteringen en technische SEO oplossingen de kwaliteit en vindbaarheid van de belangrijkste pagina’s verbeterd.

Resultaat

Alle uitgevoerde werkzaamheden hebben geleid tot een kostenbesparing én een hoger rendement. Het is nu mogelijk meer relevant verkeer in te kopen tegen lagere kosten per conversie, en zo meer conversies te realiseren. Ook zien we een groei in verkeer via de niet-betaalde kanalen; de SEO inspanningen leiden tot een stijging in organisch verkeer, en door de groei van het aantal nieuwe klanten via SEA is het directe verkeer toegenomen.

Over de periode van 1 jaar hebben we de volgende resultaten behaald:

KanaalAantal ConversiesOmzetROAS
SEA+ 300%+ 100%+ 10%
SEO+ 100%+ 50%
Direct verkeer+ 70%+ 100%

Ervaring klant

"Aanvankelijk dachten we ons plafond qua aantal bezoekers wel bereikt te hebben. Inmiddels hebben we dankzij de inspanningen van Tomahawk dagelijks drie keer zoveel verkeer en een aanzienlijk hogere omzet.”
Geke Kraay
Combifit
Stijging van 250% in omzet door search optimalisaties

ONLINE MARKETING
NEDERLAND
EN OVER DE
GRENS

WIJ HELPEN JE GROEIEN

Dagelijks helpen wij e-commercebedrijven groeien in buiten-en binnenland zonder dat hier direct een torenhoog budget voor nodig is. We geloven namelijk in stapsgewijze groei. Dat begint vaak met het optimaliseren van bestaande campagnes en het plukken van laaghangend fruit. Kan SEA het meeste voor je e-commerce shop betekenen? Dan beginnen we daarmee. Zo bewijzen we onszelf en met die resultaten creëren we vanzelf ruimte om te investeren in andere diensten.

Als je voor ons kiest, merk je vanzelf dat we altijd net die extra stap zetten. Heb je een vraag over een dienst die je niet bij ons afneemt? Of zit je met een andere online marketing gerelateerde vraag in je maag? Stel ze aan ons!
Heb je een sparringpartner nodig? Die heb je bij deze gevonden. Samen gaan we voor een succesvolle en langdurige samenwerking.

GARMUNDO

SEA omzetgroei in DE en NL resp. met 250% en 400%

Door de SEA-structuur, zoektermen en kanalen af te stemmen op potentiële klanten, is de SEA omzet in DE en NL resp. met 250% en 400% gegroeid.

Uitdaging

Garmundo vroeg onze hulp bij het realiseren van een grotere omzet via de Nederlandse en Duitse webshops. Bij deze groei was het belangrijk om rekening te houden met de sterke seasonality waar Garmundo mee te maken heeft. Daarnaast was het ook een uitdaging om verschillende zoektermen voor een plant in een effectieve SEA-structuur te gieten.

Resultaat

De SEA-strategie en bijbehorende optimalisaties hebben geleid tot een mooie omzetgroei in Nederland én Duitsland. In de piekperiode (voorjaar 2020) steeg de omzet van de Duitse SEA campagnes met maar liefst 250% en de omzet van de Nederlandse SEA campagnes zelfs met meer dan 400%.

Schuiven naar boven