400% omzetgroei sinds start samenwerking

SUCCESVERHALEN

400% omzetgroei sinds start samenwerking

SUCCESVERHALEN

400% omzetgroei sinds start samenwerking

+400%

omzetgroei

+100%

Omzetgroei per jaar

in 4

landen actief

Over Reell

Reell is actief in meerdere Europese landen, met meer dan 600 winkels waar het merk verkrijgbaar is. Sinds 2014 heeft Reell ook een eigen webshop. 

Reell is een Nederlands-Duitsstreetwearlabel dat heldere en minimalistische designs creëert die afgestemd zijn op maximale performance. De doelgroep bestaat uit jonge, onafhankelijke en ambitieuze mannen en vrouwen, die qua kleding graag comfortmet stijl combineren onder het motto “Freedom to Move”.

Ambitie

De ambitie van Reell is om haar online naamsbekendheid en Europese omzet te vergroten binnen deze specifieke doelgroep; om dit doel te realiseren werd in 2019 de samenwerking gezocht met Tomahawk.

Tomahawk is voor Reell actief in NL, BE, DE & AT

Aanpak

Vanaf het begin lag de focus op het creëren en uitzetten van advertenties op diverse platforms: Google Ads Branded Search & Smart Shopping, Microsoft Search, Facebook en  Instagram Remarketing Campagnes in diverse landen waar Reell actief is. Daarnaast biedt Tomahawk technische ondersteuning op het gebied van tracking (Google Tag Manager, Google Analytics) en Conversion Rate Optimization.

Vanuit Tomahawk is Reell toegevoegd aan het Google Lighthouse programma, dat e-commerce ondernemingen direct ondersteuning biedt door professionals vanuit Google, die meekijken, aanbevelingen doen en nuttige marketing insights verstrekken.

Resultaat

Vanaf de start van de webshop groeide de omzet met ca. 25% per jaar, vanaf de samenwerking met Tomahawk ging dat in een stroomversnelling en werd drie jaar lang een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 100% gerealiseerd. Ook na de Coronacrisis ligt de online omzet nog steeds op ruim 400% van de periode vóór 2019.

REACTIE VAN REELL:

“Binnen onze marketingafdeling hebben we altijd duidelijke ideeën gehad over onze doelgroep en ambities, maar ontbrak het aan specifieke expertise op het gebied van technische knowhow. Tomahawk vult dat vanaf het begin perfect aan, daarbij zijn ze ook makkelijk benaderbaar, het contact is laagdrempelig en de communicatie uitstekend. Ook toont Tomahawk in zijn werkwijze veel initiatief, waardoor we steeds voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen in een snel veranderende wereld. Niet alleen door SEA, maar ook door ondersteuning in tracking en CRO heeft Tomahawk een grote bijdrage geleverd aan de enorme groei  van de Reell webshop.”

  • Guus Peeters, e-commerce manager Reell –
400% omzetgroei sinds start samenwerking

ONLINE MARKETING
NEDERLAND
EN OVER DE
GRENS

WIJ HELPEN JE GROEIEN

Dagelijks helpen wij e-commercebedrijven groeien in buiten-en binnenland zonder dat hier direct een torenhoog budget voor nodig is. We geloven namelijk in stapsgewijze groei. Dat begint vaak met het optimaliseren van bestaande campagnes en het plukken van laaghangend fruit. Kan SEA het meeste voor je e-commerce shop betekenen? Dan beginnen we daarmee. Zo bewijzen we onszelf en met die resultaten creëren we vanzelf ruimte om te investeren in andere diensten.

Als je voor ons kiest, merk je vanzelf dat we altijd net die extra stap zetten. Heb je een vraag over een dienst die je niet bij ons afneemt? Of zit je met een andere online marketing gerelateerde vraag in je maag? Stel ze aan ons!
Heb je een sparringpartner nodig? Die heb je bij deze gevonden. Samen gaan we voor een succesvolle en langdurige samenwerking.

GARMUNDO

SEA omzetgroei in DE en NL resp. met 250% en 400%

Door de SEA-structuur, zoektermen en kanalen af te stemmen op potentiële klanten, is de SEA omzet in DE en NL resp. met 250% en 400% gegroeid.

Uitdaging

Garmundo vroeg onze hulp bij het realiseren van een grotere omzet via de Nederlandse en Duitse webshops. Bij deze groei was het belangrijk om rekening te houden met de sterke seasonality waar Garmundo mee te maken heeft. Daarnaast was het ook een uitdaging om verschillende zoektermen voor een plant in een effectieve SEA-structuur te gieten.

Resultaat

De SEA-strategie en bijbehorende optimalisaties hebben geleid tot een mooie omzetgroei in Nederland én Duitsland. In de piekperiode (voorjaar 2020) steeg de omzet van de Duitse SEA campagnes met maar liefst 250% en de omzet van de Nederlandse SEA campagnes zelfs met meer dan 400%.

Schuiven naar boven