Magento SEO

MAGENTO SEO

MAGENTO SEO

MAGENTO SEO: Wij gaan voor die organische toppositie

Met de juiste inzet van Magento SEO, ligt een organische toppositie voor jouw Magento webshop binnen handbereik. Onze SEO-specialisten gaan voor je aan de slag met een op maat strategie om het maximale resultaat uit SEO te halen. Hoe we dit doen? Neem contact met ons op en ervaar het zelf!

MAGENTO SEO: WAt is dat eigenlijk?

Magento is hét open source CMS systeem voor het opzetten van jouw webshop. Maar met alleen het opzetten van een webshop in Magento ben je er nog niet. Je wilt natuurlijk ook dat jouw webshop bovenaan in Google verschijnt zodat potentiële klanten je kunnen vinden.  Hiervoor is SEO een absolute must. De SEO optimalisatie voor je Magento webshop wordt Magento SEO genoemd, een taak die we graag voor je uit handen nemen!

We nemen zorg uit handen voor

INTERNATIONALE SEO

SEO AUDIT

Vallen de resultaten tegen? Benieuwd of een huidige partner iets laat liggen? Onze SEO audit maakt het inzichtelijk.

SEO COPYWRITING

SEO COPYWRITING

Pakkende content met de juiste keywords voor de best vindbare e-commerce shop.

TECHNISCHE SEO

TECHNISCHE SEO

Wij zorgen voor een goede indexatie, laadsnelheid, core web vitals en alles wat resulteert in de beste rankings in Google.

INTERNATIONALE & LOKALE SEO

INTERNATIONALE & LOKALE SEO

Behaal successen in het buitenland én in lokale zoekresultaten.

LINKBUILDING

LINKBUILDING

Verkrijg autoriteit en hoge rankings door follow links naar de e-commerce shop.

WEBSITE MIGRATIE

WEBSITE MIGRATIE

Realiseer een veilige en succesvolle migratie zonder verlies van organisch verkeer.

Hoe kun je optimaliseren voor Magento SEO?

Onze SEO specialisten weten precies hoe ze je Magento webshop perfect zichtbaar maken in de zoekmachine resultaat pagina’s dankzij een:

  • Uitgebreid zoekwoordenonderzoek
  • Scherpe pen voor perfect geoptimaliseerde SEO pagina’s
  • Sterke interne linkstructuur
  • Set aan goede backlinks

Ook zijn er nog andere functionaliteiten in Magento die je kunt gebruiken voor het Magento SEO proofen van je webshop. zoals de:

  • Magento SEO functie
  • Standaard product labeling
  • Rich snippets
  • Automatische metatags

Magento SEO inzetten voor Magento 2?

Magento SEO is niet alleen belangrijk bij het lanceren van een nieuwe webshop, maar ook als je de overstap wilt maken van Magento 1 naar Magento 2. Met de support voor Magento 1 die stopt, is nu hét moment om te migreren. En zo’n Magento 2 migratie is ook hét moment om de productcategorieën op je webshop eens goed onder de loep te nemen. Hier helpen we je graag bij door het bekijken van de gevolgen voor de URL structuur en het implementeren van een 301- schema om zo positiedalingen in Google te voorkomen.

INDRUKWEKKENDE INTERNATIONALE SEO-GROEI NA COMPLEXE PLATFORMMIGRATIE

TRUCKS.NL

UITDAGING
Het voormalige systeem dat ten grondslag lag aan het Trucks.nl platform, vormde een beperking voor verdere groei. Een migratie bleek een must, maar brengt altijd een enorm risico met zich mee. Vooral als je weet dat Trucks.nl een 100% online focus heeft waarbij organisch verkeer verantwoordelijk is voor 63% van de acquisitie. Aan ons de taak om de platformmigratie succesvol te volbrengen met op korte termijn het minimaliseren van verlies in websitebezoekers en op lange termijn het vergroten van de organische vindbaarheid.

RESULTAAT
Ondanks de complexiteit is het migratieproces goed verlopen en dat blijkt wel uit de resultaten die we hebben geboekt:

  • Van circa 50 naar méér dan 10.000 relevante SEO-landingspagina’s per land.
  • Een groei van 19% organische sessies voor alle landen binnen 2 maanden. Dit zijn 54.000 extra maandelijkse bezoekers.

+400%

omzet in NL

+250%

omzet in DE

+1800%

omzet uit SEA

BLOG OVER: SEO

We staan altijd weer met onze oren te klapperen als we horen dat SEO is onderschat bij de overstap van een oude naar een nieuwe e-commerce shop. Veel grote namen deden het al: Rabobank, KLM, Transavia – allemaal hadden ze een kostbaar “oops, we zijn niet meer vindbaar in Google” moment. Dit willen we voorkomen voor nieuwe webshops in de toekomst, met deze handige SEO migratie checklist.

Waarom is SEO zo belangrijk bij migratie?

Het verkrijgen van een sterke positie in Google voor e-commerce shops is hard werken. Bezoekers weten de shop inmiddels goed te vinden via de zoekresultaten. Migratie van een e-commerce shops mag er niet voor zorgen dat deze positie verdwijnt. Al de opgebouwde historie en linkwaarde moeten meeverhuizen en bezoekersaantallen en conversie worden behouden. Dáárom is SEO zo belangrijk.

Onze SEO specialist Jelle aan het woord

H1, een partner van ons waar we vaker mee samenwerken, heeft ons een tijdje geleden gevraagd om meer uit te leggen over het belang van een SEO-migratie. In gesprek met Angelique Nanning van H1, vertelt Jelle in deze video welke stappen er moet worden ondernomen. Liever gelijk door naar de checklist zelf? Die staat onder de video!

De voorbereidende SEO migratie checklist

Als de checklist succesvol is doorlopen is de nieuwe e-commerce shop ready to go. Maar een migratie is niet alleen werk vooraf. Dit is niet voor niets een voorbereidende SEO migratie checklist.

De nazorg SEO migratie checklist

Neem contact op

Een SEO migratie checklist is handig, maar soms is wat extra hulp gewenst. Laat het ons weten. We hebben al veel succesvolle migraties uitgevoerd. Bekijk maar eens hoe we 30% organische groei realiseerden met een internationale domeinmigratie voor Trucks.nl.

De grote SEO migratie checklist
Roel

Hi! IK BEN ROEL, OPRICHTER VAN TOMAHAWK

HULP NODIG?

Is het tijd om te werken aan de online vindbaarheid van je website? Onze specialisten weten precies wat daarvoor nodig is. Plan een gesprek met ons in.

Schuiven naar boven