Tomahawk Blog

Gastblogger Pleun geeft een kijkje in de keuken van Tomahawk

Altijd al een kijkje in onze keuken willen nemen? Freelancer Pleun de Groot, die regelmatig bij ons te vinden is, vertelt je graag in haar blogpost hoe het is om voor ons en onze klanten te werken.

Een kijkje in de keuken van Tomahawk

“Na meer dan 10 jaar onderdeel te zijn geweest van een groot, internationaal mediabureau, is het verfrissend om weer eens in een kleiner team te werken. Als, inmiddels, freelancer kom je bij verschillende bedrijven over de vloer, ook bij online marketingbureaus. Tomahawk was een van mijn eerste eigen klanten, en ik hoop nog veel met ze samen te mogen werken. Ik wil je graag een kijkje in de keuken geven, want hoe gaat het er nu eigenlijk aan toe op de werkvloer?”

Onder de vlag van Isatis Group

“Tomahawk bestaat uit 11 medewerkers. Het team is samengesteld uit enkele ervaren mensen en mensen die óf pas net, óf een paar jaar bezig zijn met online marketing. De kennis bevindt zich op het gebied van content, SEA, UX SEO en design. Als bureau zijn ze nog maar een paar jaar bezig, maar onder de vlag van de Isatis Group zijn ze bedrijfsmatig aardig doorgewinterd. Ik had al een paar klussen voor ze gedaan en begin dit jaar ben ik voor een periode wekelijks een dag aangeschoven als teamlid.”

Gedreven club met balans

“Tomahawk laat zich het beste typeren als een gedreven club. In die gedrevenheid hebben ze een mooie balans. De één kan iets té snel vooruit willen en wordt dan mooi aangevuld door die ander, die meer op de details let. Die laatste wordt goed uitgedaagd door die innovatieve mensen. Uiteindelijk gaan ze allemaal voor kwaliteit. De klanten écht iets goeds bieden en trots kunnen zijn op hun werk. Ze zoeken elkaar goed op. In één ruimte werkend is er, tussen de vaste overlegmomenten in, veel ruimte voor het sparren. Ervaringen worden gedeeld, adviezen worden gegeven en de kritische vragen worden gesteld.”

Iets met een wijsneus en trots

“Ik heb me vanaf dag 1 heel welkom gevoeld bij deze club. Ik denk dat een team als dat van Tomahawk ook anders om had kunnen gaan met een wijsneus als ik. De combinatie van ervaring en daarbij mondige communicatie en een kritisch oog, kan natuurlijk als minder prettig worden ervaren. (Al denk ik dat een paar mensen wel even aan me moesten wennen.) Wat ik sterk vind, is dat het team erg openstaat om te leren; van elkaar, maar bijvoorbeeld ook van mij. Mijn ervaring is dat veel mensen in dit vak meer zouden worstelen met hun trots. Dat leren is iets dat Tomahawk eigen is. Het is een partij die graag groeit, het zijn medewerkers die graag groeien. Ze helpen klanten, maar willen ook leren van klanttrajecten. Ze staan open voor feedback en maken hun punt wanneer nodig.”

Manager is opeens een manager

“De eerste weken heb ik me afgevraagd wat de rol was van de manager. Hij zit op de werkvloer en werkt gewoon aan klantprojecten. Het team stuurt zichzelf vrij goed aan. De manager lijkt vooral één van hen. Totdat er een ingewikkelde kwestie boven tafel kwam. Teamleden waren in discussie, maar er leek niet direct een oplossing. De manager was opeens een manager; met de voor hem kenmerkende rust, stelde hij de juiste vragen. Hij loste het niet voor hen op, maar met zijn vragen konden ze het zelf oplossen. Op deze manier kan een club groeien. Ik zou Tomahawk graag blijven volgen. Het is leuk om met ze te werken, het is vooral ook mooi om te zien hoe ze groter en professioneler worden. Ik hoop dat ze hun eigenheid en passie behouden en goede resultaten voor en mét hun klanten behalen.”

Pleun de Groot is freelance content strateeg. Meer weten over Pleun? Bekijk dan haar website DusDialogisch.

Roel

Samenwerken?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Ik help je graag verder vanuit ons kantoor in Nijmegen.