Gaat AI Writing Software online crossborder marketing veranderen?

Blog

Gaat AI Writing Software online crossborder marketing veranderen?

Blog

Gaat AI Writing Software online crossborder marketing veranderen?

Heb jij al gehoord van AI Writing Software? De nieuwste ­­Artificial Intelligence (AI) tools, gespecialiseerd in het produceren van SEO-geoptimaliseerde content. Kortom; copywriting bots. Een aantal bekende namen zijn: Writesonic, Rytr, CopyAI en Jasper AI.

We hebben er één voor je uitgelicht en getest. Met de vraag: is Artificial Intelligence even goed -of zelfs beter dan- ‘echte’ copywriters?

De test: Jasper AI

Jasper AI is een van de nieuwste copywriting bots van Conversion AI die werkt met slimme algoritmes die zijn ontworpen om automatisch unieke content te genereren. Van advertenties tot complete romans: het kan allemaal volgens de ontwikkelaar. En belangrijker nog: de kwaliteit van de teksten zou zich kunnen meten aan het werk van een goede copywriter. Hoe kan dat?

Zo werkt het

Om te beginnen vraagt Jasper je om een keuze te maken uit verschillende branche-specifieke sjablonen. Denk hierbij aan bedrijfspagina’s, blogposts maar ook aan productbeschrijvingen bij advertenties en posts voor social media.

Finetunen

Na het kiezen van een sjabloon heeft Jasper wat extra informatie nodig, zoals onderwerp, titel, trefwoorden en wat kernachtige, inhoudelijke informatie. Tot slot kan je de ‘tone-of-voice’ bepalen, bijvoorbeeld ‘formeel’ of ‘ad rem’.  Op basis van de input start Jasper met het genereren van content.

Resultaat

We hebben Jasper getest op verschillende manieren, met verschillende sjablonen: zowel voor long- als shortcopy. In beide gevallen viel het resultaat niet tegen. Het programma produceert een vloeiend lopende tekst en de inhoud is uniek. Met name het laatste is belangrijk. Bij geautomatiseerde writing tools ligt plagiaat op de loer, zou je denken. De ingebouwde plagiaatchecker moet dit echter voorkomen.

Gevolgen voor online marketing

Als e-commerce ondernemer hoef je je copywriter niet direct op straat te zetten. Teksten geschreven door je vaste copywriter(s) hebben zeker een meerwaarde, vooral als het aankomt op persoonlijkheid en tone-of-voice. Zij kennen het bedrijf immers beter dan een robot dat doet. Daarnaast is het belangrijk om de teksten grondig te checken, ook dat is mensenwerk. AI writing tools kunnen echter wel worden ingezet als extra hulpmiddel bij het maken van kwalitatief hoogwaardige content. Copywriters kunnen sneller werken en teksten perfectioneren.

Crossborder voordelen

Tot slot biedt de meertaligheid van dit soort AI writing tools mogelijkheden voor crossborder ondernemers. De copy voor de homepage van je webshop in Duitsland of een nieuwsbrief in foutloos Engels zijn zo gemaakt. Verder werken AI writing tools met geïntegreerde SEO-functies die de vindbaarheid van je copy optimaliseren.

Conclusie

Vooralsnog zal AI-technologie de copywriters van vlees en bloed niet vervangen. Maar met de komst van dit soort producten zijn crossborder e-commerce ondernemers wel in staat om hun dienstverlening te verbeteren en efficiënter te werken. 

Neem contact op

Gaat AI Writing Software online crossborder marketing veranderen?

Hi!

Eén van de specialisten.
IK HELP JE GRAAG VERDER

Neem contact met ons op.

Schuiven naar boven