Een complete search aanpak zorgt voor groei in bezoek, conversies en een toppositie op het belangrijkste zoekwoord.

Over Energievergelijken

De onafhankelijke vergelijkingssite Energievergelijken.nl laat consumenten alle energieprijzen vergelijken en direct overstappen naar het goedkoopste energiecontract voor hun situatie.

Doelstelling

Energievergelijken.nl werkt samen met Tomahawk om de customer experience te verbeteren en met de inzet van online marketing (doorlopend) meer bezoekers en conversies te realiseren.

Werkwijze

Allereerst is gekeken naar het verbeteren van de gebruikerservaring van de website, met als doel het verhogen van het conversiepercentage. Onze UX-designer heeft op basis van analyses onder meer de pagina-indelingen en het contractformulier geoptimaliseerd.
Gelijktijdig namen we alle online marketingactiviteiten van Energievergelijken.nl over. Met behulp van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn de organische zoekresultaten verbeterd. Verder zijn SEA, retargeting, social media marketing en e-mailmarketing ingezet om de naamsbekendheid en het bereik van Energievergelijken.nl te verhogen.

Resultaten

De inspanningen van Tomahawk hebben geleid tot hogere bezoekersaantallen, meer conversies en een betere naamsbekendheid. In een jaar tijd steeg het organisch verkeer met 10%.

Daarnaast scoort Energievergelijken.nl hoog in het SEO-zichtbaarheidonderzoek van SEO Effect. Al jaren staat het bedrijf op positie 1 onder het belangrijkste zoekwoord in de energievergelijkingsmarkt: ‘energie vergelijken’. Dat zoekwoord is maandelijks goed voor 60.000 zoekopdrachten in Google.

De verbeteringen op het gebied van UX hebben geleid tot een conversiestijging van 10% (YoY). Daarnaast zien we dat retargeting van bezoekers resulteert in een stijging van het conversiepercentage van 53%, omdat relevantere bezoekers via de Ads-campagnes naar de website worden geleid.

Neem contact op

Wil je ook jouw online groeiambities realiseren? Samen ontwikkelen we de perfecte online strategie en marketingmix. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

CONTACT