Eenvoudig je producten adverteren met Shopping ads

Blog

Eenvoudig je producten adverteren met Shopping ads

Zet deze opvallende visuele advertenties in zodat je goed zichtbaar bent in de zoekresultaten.

Shopping ads zijn een belangrijk onderdeel van je online marketing strategie. Vanwege het visuele aspect zijn de advertenties opvallend en ben je goed zichtbaar in de zoekresultaten. Eigenlijk is het een gemiste kans om Shopping ads niet in te zetten, en met onze hulp is dit makkelijker dan je denkt.

Online adverteren met je producten

H1, een partner van ons waar we vaker mee samenwerken, heeft ons gevraagd om meer uit te leggen over Shopping Ads. Daarom is Monika in gesprek gegaan met H1’s Angelique Nanning. Het resultaat zie je hieronder!

De ingrediënten van een succesvolle Shopping ad

Een shopping advertentie bestaat uit 3 vaste onderdelen, namelijk een afbeelding, prijs en titel. Naast de specifieke eisen die vanuit Google worden gesteld, zijn er ook nog zaken die je kunt optimaliseren voor het beste resultaat.

  1. Titel: een goede titel bevat niet alleen een omschrijving van het product dat je verkoopt. Het bevat ook de woorden en termen waar mensen op zoeken binnen zoekmachines.
  2. Prijs: het helpt altijd als jouw product goedkoper is dan hetzelfde product bij een concurrent. Voor het achterhalen van productprijzen bij concurrenten zijn er verschillende tools voorhanden. Ook binnen de interface van shopping ads kun je inzicht krijgen in de gemiddelde marktprijs binnen de productcategorie waarin je adverteert.
  3. Afbeelding: zorg voor een hoge resolutie afbeelding met een duidelijke (liefst witte) achtergrond waar het product duidelijk op staat.

Naast deze vaste onderdelen is het ook slim om eventuele andere voordelen van je webshop te benoemen, zoals kortingscodes, uitverkoop, gratis verzending en meer. Het resultaat zijn advertenties zoals deze hieronder.

Voorbeeld Shopping Ad

Kies je producten, wij doen de rest

Adverteren met Shopping ads is zo eenvoudig omdat jij als webshop eigenaar eigenlijk niets hoeft te doen. Je kiest met welke producten je wilt adverteren, meer is niet nodig. Met het opzetten van de advertenties, koppelen van je webshop aan shopping ads of uploaden van de productfeed in het Google Merchant Center hoef jij je niet bezig te houden. Tomahawk en H1 kunnen deze taken zo van je overnemen, altijd in overleg met jou natuurlijk. Zo wordt adverteren in shopping gemakkelijk!

Neem contact op

Heb jij hulp nodig bij het opzetten van Shopping Ads? Wij helpen je graag!

Eenvoudig je producten adverteren met Shopping ads
Schuiven naar boven