Door de onderlinge autoriteit van webpagina’s op strategische wijze in te zetten, steeg het organische verkeer met 67%.

Over Pacific Island Travel

Pacific Island Travel is de specialist in op maat gemaakte reizen naar Nieuw-Zeeland, Australië, Hawaii en de eilanden in de Stille Zuidzee.

Uitdaging

Hoe kun je met minimale middelen een stijging in SEO posities realiseren? Dit was de uitdaging waar wij voor kwamen te staan, want Pacific Island Travel was onvoldoende vindbaar op haar belangrijkste zoektermen.

Aanpak

We kwamen er na een analyse achter dat een aantal van de belangrijkste pagina’s op de website werden ondergewaardeerd. Dit bleek het gevolg van interne link juice. Interne link juice is simpel gezegd de waarde die webpagina X meekrijgt, omdat webpagina Y naar webpagina X linkt.

Op de website van Pacific Island Travel werden de belangrijkste webpagina’s als minder belangrijk gezien door zoekmachines en scoorden ze te laag in de zoekresultaten. Om deze belangrijke pagina’s beter te laten ranken is een nieuwe interne linkstructuur uitgedacht waarbij de belangrijkste pagina’s meer autoriteit zouden krijgen.

Resultaat

De aanpassing van de linkstructuur heeft geleid tot een stijging van belangrijke zoekwoorden naar posities 1, 2 en 3. Dankzij deze positiestijging is het totale organische verkeer in vergelijking tot 2018 gestegen met maar liefst 67%.

Zoekwoord Mnd. zoekvolume Startpositie Huidige positie
Vakantie Hawaii 2.900 8 1
Hawaii 33.100 5 3
Hawaii reis 480 4 2

Neem contact op

Wil je weten of jouw interne linkstructuur goed in elkaar zit? Ontdek welke kansen je onbenut laat op je webshop en stuur ons een mail of geef ons een belletje.

Wij zijn Tomahawk, het online marketing bureau in Nijmegen en omstreken. Bekijk hier al onze diensten.