Online Marketing Nederland

Online marketing in Nederland

Verover met ons de Nederlandse markt!

Natuurlijk zijn we er ook nog steeds voor iedere e-commerce shop die wilt groeien binnen de grens. Want Nederland is misschien klein in oppervlakte, maar groot op het gebied van e-commerce. Dynamisch en vooruitstrevend, Nederland is een land vol potentie.

Aanbieden van de juiste betaalmethodes

Er is geen twijfel over mogelijk, Nederland is in de ban van iDEAL. Deze betaalmethode is al jaren favoriet. PayPal deelt de derde plaats met betalen via machtiging en overschrijving. De meeste verschuivingen zijn zichtbaar vlak buiten de top 3, met AfterPay en Klarna als de hardste groeiers.

Top 3 populairste betaalmethodes

Online gedrag

Wat opvalt is dat het grote Amazon en Ebay, hier niet zo belangrijk zijn als bij onze buurlanden. De grootste webwinkels zijn nog steeds het Nederlandse Bol, Coolblue en het Duitse Zalando. Aan de andere kant zijn we zuinig, waardoor we sneller op zoek gaan naar goedkope alternatieven – zelfs voor die grote webwinkels. En voor retourneren draaien we onze hand ook niet om!

De Nederlandse cultuur

We zijn fanatieke online shoppers en staan bekend als tolerant, open én direct. Een telefoontje naar de klantenservice in plaats van een e-mail? Geen probleem, vooral als we niet tevreden zijn. Ook in recensies nemen we geen blad voor onze mond, vandaar dat we ze zelf goed doornemen voordat we op een aankoop overgaan. Maar met scherpe prijzen en goede service blijven we wel terugkomen.

Juridische eisen

Bij een webwinkel moet je rekening houden met verschillende wettelijke verplichtingen. In Nederland hechten consumenten er niet zoveel waarde aan als in bijvoorbeeld Duitsland. Maar als webshopeigenaar voorkom je problemen als je de volgende informatie opneemt:

 • Verklaring eigenaars-en auteurschap: incl. KvK en BTW-nummer
 • Belangrijkste productkenmerken: afmeting, gewicht etc.
 • Prijzen incl. btw: productprijzen, verzendkosten etc.
 • Bedenktijd en herroepingsrecht
 • Privacybeleid
 • Algemene voorwaarden

Ga voor bekende keurmerken

Voor Nederlanders zijn recensies, een snelle levering en goede prijs het belangrijkste, maar een keurmerk blijft een slimme keus. Het is niet wettelijk verplicht, maar draagt bij aan een gevoel van betrouwbaarheid.

Veelgebruikte online keurmerken in Nederland

 • Thuiswinkel Waarborg
 • Webshop Keurmerk
 • Webwinkelkeur

CONTACT

GEGEVENS

We nemen vaak binnen één werkdag contact met je op.

STUUR

EEN BERICHT


  Schuiven naar boven