Online Marketing Nederland

Verover met ons de Nederlandse markt!

Online Marketing Nederland

We zijn een klein land in oppervlakte, maar een groot land op het gebied van e-commerce. De Nederlandse markt is dynamisch en online shopping ontwikkelt zich enorm snel. We zijn gewend aan een goede service, goede prijs en staan open voor technische ontwikkelingen. Dit maakt van ons land een land vol potentie. Wil jij die potentie vervullen met je webshop? Dat kan met een sterke strategie voor online marketing in Nederland!

63%

koopt over de grens

91%

online shoppers

34%

koopt via mobiele telefoon

€194

gemiddelde online bestelbedrag p/j

€622

gemiddelde uitgave p/j

64%

social media penetratie

63%

koopt over de grens

91%

online shoppers

34%

koopt via mobiele telefoon

Aanbieden van de juiste betaalmethodes

Er is geen twijfel over mogelijk, Nederland is in de ban van iDEAL. Deze betaalmethode is al jaren favoriet. PayPal deelt de derde plaats met betalen via machtiging en overschrijving. De meeste verschuivingen zijn zichtbaar vlak buiten de top 3, met AfterPay en Klarna als de hardste groeiers.

Top 3 populairste betaalmethodes

  • iDeal (56%)
  • Creditcard (11%)
  • PayPal (5%), machtiging (5%), overschrijving (5%)
Tomahawk Online Marketing Team Nijmegen

Online gedrag

Wat opvalt is dat het grote Amazon en Ebay, hier niet zo belangrijk zijn als bij onze buurlanden. De grootste webwinkels zijn nog steeds het Nederlandse Bol, Coolblue en het Duitse Zalando. Aan de andere kant zijn we zuinig, waardoor we sneller op zoek gaan naar goedkope alternatieven – zelfs voor die grote webwinkels. En voor retourneren draaien we onze hand ook niet om!

De Nederlandse cultuur

We zijn fanatieke online shoppers en staan bekend als tolerant, open én direct. Een telefoontje naar de klantenservice in plaats van een e-mail? Geen probleem, vooral als we niet tevreden zijn. Ook in recensies nemen we geen blad voor onze mond, vandaar dat we ze zelf goed doornemen voordat we op een aankoop overgaan. Maar met scherpe prijzen en goede service blijven we wel terugkomen.