SEO optimalisaties en websiteverbeteringen zorgen voor groei in posities, bezoekers en conversies.

Over Energieleveranciers

Energieleveranciers.nl is een onafhankelijke energievergelijkingssite, opgericht in 2004. Op de site kunnen bezoekers energieprijzen vergelijken en eenvoudig overstappen naar een andere leverancier.

Doelstelling

Energieleveranciers.nl heeft Tomahawk ingeschakeld om met de inzet van online marketing (doorlopend) meer bezoekers en conversies te realiseren.

Werkwijze

Na vooronderzoek en gebruikerstests hebben we de belangrijkste onderdelen van de website van Energieleveranciers.nl – de calculator, resultatenlijst en het overstapformulier – verbeterd.

Daarnaast hebben we een aantal zoekmachineoptimalisaties doorgevoerd en het beheer van alle Google Ads- en Bing Ads-campagnes uit handen genomen. Ook de inrichting van complexe remarketingcampagnes en Gmail Sponsored Campagnes hebben we voor onze rekening genomen. Hierdoor waren we in staat de maximale kosten per conversie te verlagen.

Met de inzet van linkbuilding en geoptimaliseerde content (blogs, social media, nieuwsbrief) hebben we het aantal bezoekers verhoogd, alsmede hun betrokkenheid bij het merk.

Resultaat

Dankzij hoge posities op belangrijke zoekwoorden trekt Energieleveranciers.nl inmiddels meer dan 1 miljoen unieke bezoekers per jaar. De goede zichtbaarheid in Google zorgt er al meerdere jaren voor dat Energieleveranciers.nl zeer goed scoort in het SEO-zichtbaarheidonderzoek van SEO Effect.

De websiteverbeteringen hebben geleid tot een 8% stijging van de conversieratio en een 8,5% stijging van het aantal conversies. De SEA-campagnes hebben bijgedragen aan een indrukwekkende groei en een gemiddelde stijging (YoY) van:

  • Bezoekers: +30%
  • CTR: +50%
  • Conversies: +100%
  • Conversieratio: +35%

Daarnaast hebben we een groei van 14% in organisch verkeer gerealiseerd en een 12% groei in conversies.

Neem contact op

Wil je ook jouw online groeiambities realiseren? Samen ontwikkelen we de perfecte online strategie en marketingmix. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

CONTACT