Onze geïntegreerde SEO en SEA aanpak heeft geleid tot kostenbesparing en meer rendement voor Combifit.

Over Combifit

Combifit is een online groothandel in de beglazingswereld. De webshop biedt alle materialen en benodigdheden voor het plaatsen van glas, behalve het glas zelf. Daarnaast verkoopt het producten voor (onder meer) de schilderswereld.

Doelstelling

Combifit heeft Tomahawk opdracht gegeven haar online business naar een hoger niveau te tillen. Het vergroten van het online marktaandeel moest leiden tot een stijging van de omzet en het aantal bestellingen.

Werkwijze

Eerst hebben we de structuur van de Google Search- en Shopping-campagnes geoptimaliseerd. Op die manier konden we het campagnebudget zo gericht mogelijk inzetten op basis van de zoekintentie van potentiële klanten en de fase waarin zij zich in het aankoopproces bevinden.

Daarnaast hebben we geavanceerd bid management toegepast door Google Ads en Bing Ads te integreren in Googles premium advertentieplatform DoubleClick. Met behulp van DoubleClick hebben we de volledige conversiefunnel in kaart gebracht, om zo gerichter te kunnen adverteren.

Tenslotte hebben we door diverse content verbeteringen en technische SEO oplossingen de kwaliteit en vindbaarheid van de belangrijkste pagina’s verbeterd.

Deze werkzaamheden hebben geleid tot een kostenbesparing én een hoger rendement. Het is nu mogelijk meer relevant verkeer in te kopen tegen lagere kosten per conversie, en zo meer conversies te realiseren. Daarnaast zien we een groei in verkeer via de niet-betaalde kanalen; de SEO inspanningen leiden tot een stijging in organisch verkeer en door de toename van het aantal nieuwe klanten via SEA, is ook het directe verkeer toegenomen.

Resultaten

Over de periode van 1 jaar hebben we de volgende resultaten behaald:

KANAALAANTAL CONVERSIESOMZETROAS
SEA+ 300%+ 100%+ 10%
SEO+ 100%+ 50%
Direct verkeer+ 70%+ 100%
Geke Kraay van Combifit is tevreden over de bereikte resultaten. “Aanvankelijk dachten we ons plafond qua aantal bezoekers wel bereikt te hebben. Inmiddels hebben we dankzij de inspanningen van Tomahawk dagelijks drie keer zoveel verkeer en een aanzienlijk hogere omzet.”

Neem contact op

Wil je ook jouw online groeiambities realiseren? Samen ontwikkelen we de perfecte online strategie en marketingmix. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

CONTACT